Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Breskvice

Breskvice

Je pa “fajn”, če je hrane preveč, ker je večja ponudba, večja izbira in še ceno lahko zbijaš. Mogoče je pa to načrtno.[/quote]Sploh ne rabiš dvomit v to 😉

Klasika kako se uniči gospodarsko panogo ali pa celo državo.
Najprej, dokler jim dobro gre, jim daš kredite za “razširitev proizvodnje”, potem ko kredit začnejo odplačevat pa uvoziš, po dampinških cenah (ali pa “subvecioniraš uvoz” 😉 točno tisto blago s katerim oni odplačujejo kredit. Odplačevanje se neha, kreditodajalec se polasti imetja in ti(narod) postaneš hlapec za vedno – na svojem.
Strategija kako se zasužnji narod na sodoben način.

Mogoče bi pa kdo rad pokupil našo primorsko? 😉 :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

To je bolj izsiljevanje, ne odkup :/[/quote]

Ja kaj pa drugega? Sploh si ne morem predstavljati, da bi za konkreten zaboj dobili komaj 1 €
Mimogrede … zavojček cigaret stane pa nekaj čez 3 €[/quote]

več soka popijte … pa bo smisel kupovati breskve od kmetov.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Jebeš rešitve, če so opcije slabe… :/

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

sadjarji eni

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ce so prav vse slabe, potem pac ostani tam kjer si in ker ti je ocitni boljsa dana situacija kot sprememba. Saj mi je cist logicna ta slovenska apatija. Bolje kot iskati resitve in teziti k spremembam, jamrati in it na ulice. Ker potem je pa vse drugace kajne? 🙂

bolje se potrudi z je.ban.jem …

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Dragi moji, res sem zmeden ! Eni pisete take neumnosti, kakor da niste opravilno sposobni !
Gremo lepo po vrsti ?
Prvo !
Nihče ni rekel, da so breskve zastonj !!
Breskve stanejo 1 €/kg !! Niso pa pobirali “dobrotniki” denarja, ker?? Nimam pojma ! Zgovarjanje na državo je LAŽ !!
Država noče nič več kakor ji pripada ! To je 9.5 % DDV in morebitni davek na dobček..To se sicer obračunava drugače !
Drugo !
Cena 1€/kg je maloprodajna cen, saj so veleprodajne cene nižje. Ker so “prodali” ved deset ton breskev, so plačali po moji oceni nekako 0,6/kg € (ali manj) pridelovalcu.
Zavajanje, da je tod DobroDelo, mi gre na jetra.Jaz vidim samo izvijanje, kako na črno zaslužit ogomno denarja €€ !!

Zakaj mislim, da je zavajanje? Ker lahko kmet prodaja lastne poizvode brez racuna. Mora pa prodajo vršit član kmetije !! Kmet lahko tudi izda račun in nevem zakaj nebi ob vsaki prodaji to tudi storil, tudi če mu”dobrodelneži” pomagajo ??
Kolikor so MENI pojasnili skrivnostni “dobrodelneži”, bodo vse prejemnike breskev obvestili kako lahko poravnajo račun!!! ko bodo “odkrili???!!” na kakšen način se naj bi ta denar nakazal???!! Pazi! Ker država ne razume dobrodelnosti!! Zanimivo!!

Vse skupaj zelo smrdi !

Prepričan sem, da se bodo novinarji, ki so akcijo podprli, še posipavali z pepelom, ko se bo odkrilo vse ozadje !

Sam osebno ne mislim plačat breskev ! Zakaj? Ker so mi rekli,da jih ne morem tam plačat in sem debelo gledal, kako nekdo nekaj prodaja in mu ne morem plačat takoj, kakor je NORMALNO !. Torej jih nebom nikoli ! Tudi vsm ostalim svetujem enako. Dobroto, pa podarite nekomu, ki jo resnicno potrebuje in ne nekakšnim lisjakom, ki tako zakomplicirajo stvar in jo zavijejo v skrivnost, da smrdi !

Inšpekcija, bi lahko malo pogledala, po koliko so bile breskve plačane (ali so bile res?) in tako bi se lahko postopek začel ! Vedno me zelo razjezijo “dobrodelneži”, ki delajo dobo samo sami sebi ![/b]

Kmetje izdajajo račune, vse je legalno.

Tebi kvečjemu smrdi iz glave.

Ti, pa a so bile vsaj breskvice sočne in sladke al so ti tudi te smrdele?

in drugo vprašanje:

A si ti kdaj komu kaj podaril? Karkoli.

in še tretje:

Kako se lahko počutiš nategnjenega, če nisi dal za breskve niti kinte iz žepa?

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Kmetje izdajajo račune, vse je legalno.

Tebi kvečjemu smrdi iz glave.[/quote]

No pa poglejva komu smrdi !

December 2012, verzija 1.0

ponudb
a
in
povpraševanj
e
.
NEPOSREDN
A
PRODAJ
A
OSNOVNIH KMETIJSKIH PRIDELKOV
IN IZDELKOV

IZDAJANJE RAČUNOV, DDV, ZDRAVSTVENA USTREZNOST, DRUGI POGOJI
Osnovni kmetijski pridelki
Kmetije, ki prodajajo osnovne kmetijske pridelke in niso zavezanke za DDV (ne dosegajo
7.500 evrov
prihodka letno) ter so obdavčene po katastrskem doh
odku (torej na kmetiji ne vodijo
knjigovodstva,
ne po dejanskih prihodkih in odhodkih, niti ne po dejanskih prihodkih in normiranih odhodkih),
prodajajo pridelke
fizičnim osebam
brez računov i
n
nimajo drugih dajatev.
Kadar pa kmet prodaja
pravnim osebam, mora le

tem izdati račun

Ti, pa a so bile vsaj breskvice sočne in sladke al so ti tudi te smrdele?

in drugo vprašanje:

A si ti kdaj komu kaj podaril? Karkoli.

in še tretje:

Kako se lahko počutiš nategnjenega, če nisi dal za breskve niti kinte iz žepa?[/quote]

Narobe razumljeno !
Jezen sem, ker je ze naslov akcije zavajanje! To ni nobeno dobro delo! Če bi pridelovalec dobil ves denar, je ok! Da se pa posredniki, kar v tem primeru organizatorji “DobraDela” dejansko so služijo, se počutim prevaranega !
Zakaj jih braniš ?
Odgovor na tvoje drugo vprašanje..Po svojih najboljših močeh vedno pomagam ljudem(in živalim). Pa ne zaradi njih, ampak zaradi sebe, ker se po taksni pomoči čutim polnega in zadovoljnega. Koliko, kje , komu, pa nimam namena pisat, saj , kakor sem napisal sem sebičen in delam dobro drugim zaradi sebe !

Zadovoljna?

Ne razumem nekaj. Ti si dobil breskve zastonj in praviš, da ima od tega korist samo dobrodelnež. Kaj pa ti? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kako, da ne delaš zaradi sebe, če se pa ob tem počutiš polnega? Če bi se ob tem slabo počutil, tega dela verjetno ne bi opravljal. Je pa razlika med sebičnostjo in sebičnostjo. V prvem primeru ima korist samo eden, v drugem, pa poleg njega še drugi. Sebični smo pa vsi, le da na dva različna načina.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kako, da ne delaš zaradi sebe, če se pa ob tem počutiš polnega? Če bi se ob tem slabo počutil, tega dela verjetno ne bi opravljal. Je pa razlika med sebičnostjo in sebičnostjo. V prvem primeru ima korist samo eden, v drugem, pa poleg njega še drugi. Sebični smo pa vsi, le da na dva različna načina.[/quote]Tu pa gre za sebičnost, ker kmečka logika!! nima bit za kaj sebičen, je pa (lahko) nevoščljiv tem ki imajo (breskve) in iz te nevoščljivosti sedaj grozi z nečim, namesto da bi bil hvaležen, ker je dobil “đabe” breskvice….
Očitno v njegovem svetu ne obstaja hvaležnost, ker za vsemi (njegovimi) dejanji obstaja “skriven” namen – škodoželjnost…. in tako sodi tudi druge…. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kaj zdaj? A so bile breskve zastonj ali niso bile zastonj ?

Popravek za Hud kmet !
Vsota za ddv sej e dvignila ! Ta podatek za 7.500 € je zastarel..

V osnovi ločimo obvezno in prostovoljno vključitev v sistem DDV. O obvezni vključitvi govorimo takrat, ko znesek vašega obdavčljivega prometa preseže 50.000 v zadnjih 12 mesecih poslovanja. Sprememba je v veljavi od 1. aprila 2013.

Kako, da ne delaš zaradi sebe, če se pa ob tem počutiš polnega? Če bi se ob tem slabo počutil, tega dela verjetno ne bi opravljal. Je pa razlika med sebičnostjo in sebičnostjo. V prvem primeru ima korist samo eden, v drugem, pa poleg njega še drugi. Sebični smo pa vsi, le da na dva različna načina.[/quote]

A ste tukaj sami Babilonci’? Kaj sem napisal??
Da sem JAZ sebičen, ker se dobro počutim, če komu pomagam!! kaj ni jasno!?
Preziram “dobrotnike”, ki iščejo slavo in žaromete, ker so nekaj naredili za drugega! Zato pravim, da sem sebičen, ker delam drugim dobro zato ker se JAZ !! dobro pocutim. Upam, da se tudi tisti, ki sem mu pomagal.

Narobe razumljeno !
Jezen sem, ker je ze naslov akcije zavajanje! To ni nobeno dobro delo! Če bi pridelovalec dobil ves denar, je ok! Da se pa posredniki, kar v tem primeru organizatorji “DobraDela” dejansko so služijo, se počutim prevaranega !
Zakaj jih braniš ?
Odgovor na tvoje drugo vprašanje..Po svojih najboljših močeh vedno pomagam ljudem(in živalim). Pa ne zaradi njih, ampak zaradi sebe, ker se po taksni pomoči čutim polnega in zadovoljnega. Koliko, kje , komu, pa nimam namena pisat, saj , kakor sem napisal sem sebičen in delam dobro drugim zaradi sebe !

Zadovoljna?[/quote]

Breskev lahko kupim kjer hočem ! V zacetku je bilo receno, da je to pomoč kmetom (ne enemu), ki nimajo kam z breskvami, saj jim je Fructal ponudil 0,16 €/kg . Dobradela, naj bi samo zbrali zainteresirane kupce, ki imajo namen pomagat kmetom z nakupom breskev po 1€/kg. Tako sem se odlocil, da bom KUPIL te breskve, ceprav niso konzumne ampak za industrijo (saj so dobre in sladke, vendar treba ločit) . Treba pomagat Slovenskemu kmetu.
Nato se ta akcija izkaze, za nekaj cudnega!! Govorenje, da hoče drzava neke davke, ki ji ne pripadajo, so me prvo zacudili, saj malo pa le vem kaj pripada drzavi. Nato so govorili, da so breskve zastonj in bomo plačali nekaksen dobrodelni prispevek.(da bom moral plačat provizijo in zgubljal dodaten cas nikogar briga?) Cena, ki je bila postavljena 1€ ! sploh ni majhna !! Ampak ok..Če delam dorodelo !
Skratka..ena sama zmeda. Ko vidim zmedo se vprašam..ZAKAJ ZMEDA, ČE JE LAHKO ENOSTAVNO?
Zato se počutim prevaranega !
Naj mi poslejejo naslov kmeta in mu bom osebno odnesel denar..še več, kot sem dolžan !
tem raznim kvazi dorotnikom pa niti centa !!

Kako, da ne delaš zaradi sebe, če se pa ob tem počutiš polnega? Če bi se ob tem slabo počutil, tega dela verjetno ne bi opravljal. Je pa razlika med sebičnostjo in sebičnostjo. V prvem primeru ima korist samo eden, v drugem, pa poleg njega še drugi. Sebični smo pa vsi, le da na dva različna načina.[/quote]Tu pa gre za sebičnost, ker kmečka logika!! nima bit za kaj sebičen, je pa (lahko) nevoščljiv tem ki imajo (breskve) in iz te nevoščljivosti sedaj grozi z nečim, namesto da bi bil hvaležen, ker je dobil “đabe” breskvice….
Očitno v njegovem svetu ne obstaja hvaležnost, ker za vsemi (njegovimi) dejanji obstaja “skriven” namen – škodoželjnost…. in tako sodi tudi druge…. :/[/quote]
Točno tako. Jaz sem se zgoraj malo napačno izrazil. Se pa strinjam, da gre pri njemu za nevoščljivost. Če človek nekaj počne za druge, ker mu je toplo pri srcu, je odvisno, KAJ počne. Enim je toplo pri srcu, ko so nevoščljivi. :))

Tu pa gre za sebičnost, ker kmečka logika!! nima bit za kaj sebičen, je pa (lahko) nevoščljiv tem ki imajo (breskve) in iz te nevoščljivosti sedaj grozi z nečim, namesto da bi bil hvaležen, ker je dobil “đabe” breskvice….
Očitno v njegovem svetu ne obstaja hvaležnost, ker za vsemi (njegovimi) dejanji obstaja “skriven” namen – škodoželjnost…. in tako sodi tudi druge…. :/[/quote]
Točno tako. Jaz sem se zgoraj malo napačno izrazil. Se pa strinjam, da gre pri njemu za nevoščljivost. Če človek nekaj počne za druge, ker mu je toplo pri srcu, je odvisno, KAJ počne. Enim je toplo pri srcu, ko so nevoščljivi. :))[/quote]

Vsi imamo svoje mnenje !
Še enkrat ! Nisem se sam zapeljal vec kakor 20 km po ZASTONJ breskve ! Moj namen je bil , da z nakupom pomagam kmetom ! Povdarjam ! NAKUPOM!
Komu naj bi bil nevoščljiv ?? A “dobrotnikom”, ki si želijo na najbolj pokvarjen nacin na črno zaslužiti nekaj tisoč eurov ??
9€, kolikor sem dolžan, bom poravnal takoj osebno, ko bo jasno, kdo mi je PRODAL breskve !
SEM DOBER, VENDAR NISEM DOBRIČINA!!

Še vedno ne razumem, zakaj bi zaslužili na pokvarjen način, če pa so nekateri dobili breskve zastonj. To ni ravno pokvarjeno, nekomu nekaj podariti. In kako so na račun tega zaslužili?

Še vedno ne razumem, zakaj bi zaslužili na pokvarjen način, če pa so nekateri dobili breskve zastonj. To ni ravno pokvarjeno, nekomu nekaj podariti. In kako so na račun tega zaslužili?[/quote]

MARKO, kako naj ti razložim, če ne razumeš nič? Poglej na začetek kaj je med drugim zapisala
Margot ! Copy:

Pred dnevi sem dobila mejl, ki je krožil naokoli. Vipavski kmetje so zaradi nizke odkupne cene (0,16 € za kg) ponujali domače breskvice po 1 €. Treba je bilo samo izpolniti formo na netu (naslov, količino) in breskvice bi v zabojčkih po 4,5 kg dostavili do tvojega kraja.

Torej nikjer ni govora o PODARJENIH breskvah. Očitno so imeli v začetku, ko so ugotvoili, da pravzaprav brez registriranega podjetja NE MOREJO PRODAJAT breskev idejo, da prodajo zgodbo kot..brezplačne breskve, vi pa v zameno “podarite ” skromen prispevek 4,5€/zabojček !
No očitno je, da po zakonu tudi ta pot ni tako enostavna, saj moraš biti registriran tudi za prostovoljne prispevke !

Poraja se mi še eno vprašanje ! Kdo je iz svojega žepa plačal kmetom po 1€/kg ? Ta vsota gre namreč v nekaj deset tisoč € ! a je res plačano? Če je plačano ali je res plačano po 1€/kg ?
Eno je trgovina in drugo dobrodelnost !
Tole je po mojem videnju trgovina !

Marko, pri dobrodelnosti, je TRANSPARENTNOST zelo, ZELO! pomembna .

Mogoče res ne razumem tako kot ti, razumem pa po svoje. Ne razumem pa še vedno, kako je nekdo s podarjenimi breskvami na črno zaslužil, kot trdiš ti. Si to že kje pojasnil, pa jaz ne vidim?
Mogoče se tebi zdi, da je nekdo želel na črno zaslužiti in mogoče je res. Torej, kako?

Kaj se toliko razburjas, saj pa je model placal breskve kmetom! Prostovoljni prispevki so v nasi drzavi legalni in neobdavceni, torej ce das tistih 9eur kot prispevk, je vse ok. Kmetj so isdali racun, kaj je tu nejasnega? Je pa moralno vprasljivo da si pobasal dva platoja brskev in nisi placal, tudi dobrega dela nisi naredil. Lahko bi sadje odpeljal druzinam ki si same ne morejo privoscit takegq nakupa. Ampak ne..raje si breskve sam pozrl, zdaj se pa tu usajas o pravici. Dvolicnost da ji ni para!

Ne razumeš in ne razumeš!
Srbi (Fructal) so nategnili Vipavce, zdaj Vipavci nategujejo SLO potrošnika z breskvami ne konzumnimi) ZA PREDELAVO (cena: cca 0,27€ za kg) in jih prodajajo (kao) dobrodelno za 1€ za kilogram!!
Kdo je tu nor in kdo nategun je zdaj vprašanje!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Marko, vidim, da si bolj počasne pameti. Kje ti vidiš podarjene breskve, če nekdo želi od mene plačilo? Ni važen način plačila, niti kako veliko, niti komu gre..Želi plačilo ! Torej ni zastonj.
Če ti jaz nekaj dam zastonj in ti povem, da je zato potreben “prostovoljni” prispevek ni ZASTONJ .
Še enkrat!
Za zbiranje prostovoljnih prispevkov je potrebno registrirat zadevo !

Če bodo javno objavili, da so bile breskve zastonj, se bom posul s pepelom !

A ti je sedaj bolj jasno ali ti narišem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close