Najdi forum

BRESKVICE

Pozdravljene,
ali ima katera res preiskušen recept za breskvice in to tak, da
testo ne razpoka preveč? Nekajkrat sem jih poskusila priprviti
po receptu sestre Vendeline, vendar pri peki kar precej razpokajo.
Hvala in lp, smrekca

jaz ga imam vendar sem sedaj v službi. Da ne popokajo te kroglice je pomembno kako je vmešano testo. Meni so rekli, da je potrebno najprej samo eno kroglico spečt, da preveriš če je vse ok. Pa tudi če malo popokajo ni nič hudega saj pri “pleskanju” lahko vse zakriješ.
Imam pa recept za nadev z marmelado ne z orehi.

Lepo te prosim za recept, ko boš lahko. Nazadnje so mi kar precej popokale in jih tudi s “pleskanjem” nisem mogla popraviti.
Hvala in lp, smrekca

Preizkušen recept in je odličen

BRESKVE

SESTAVINE:
TESTO:
4 rumenjake
2 dl olja
2 dl mleka
2 dl sladkorja
10 žlic moke
40-50 dag moke
1 in ½ pecilnega praška
ščep soli

NADEV:
20 dag mletih orehov
2 dl mleka
3 žlice mlete čokolade
2 žlici ruma
10-15 dag sladkorja
drobtine od vdolbinic ( aroma – malina ali jagoda in pomaranča )

PRIPRAVA :
Sladkor, rumenjake, olje in mleko penasto umešamo, na koncu dodamo še 10 žlic moke in premešamo.Masa je bolj tekoča, v hladilniku naj počiva vsaj 3-4 ure, še bolje čez noč. Nato dodamo pecilni prašek in toliko moke (cca 40- 50 dag), da dobimo srednje trdo testo. Iz testa oblikuijemo krogljice v velikosti oreha (15g) in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.(v primerni razdalji, ker narastejo). V vsako krogljico naredeimo s prstom vdolbinico. Pečemo jih 15 minut pri 150-170 stopinj Celzija. Izdolbemo še tople. Napolnimo z nadevom in združimo dve polovički.Nato jih pomočimo v mleko in z čopičem nanesemo razredčeno aromo ter povaljamo v kristalnem sladkorju.

lp

Marusa*

Evo moj recept, ki sem ga obljubila.

BRESKVICE

2dl olja, 2 dl mleka, 4 dl sladkorja, 3 cela jajca, 8 žlic moke, 1 mala žlica sode bikarbone.

vse skupaj zmešaj in pusti počivati 2 uri. Dodaj moko po potrebi (70-80 dkg), da bo čvrsto, kot za pito. Z roko oblikuj krogkice, velike kot en oreh. Bledo zapeci na peki paoirju. Pečene poberi iz pekača in izdolbi jamice.

nadev:
1 dl ruma, 50 dag marmelade(marelične in je lahko tudi domača) in lastne drobtine. S stem nadevom zapolni jamice in previdno stisni skupaj po dve in dve. Tako zlepljene pomakaj polovico v jagodni in polovico v limonin(hruškov) ekstrakt razrečen z vodo, ter povaljaj v grobo kristalnem sladkorju.

Evo imam drug nick, ker sem na drugem računalnik. .

Se zahvaljujem za recepte, ki jih moram v kratkem sprobati, saj jih rabim za eno “fešto”.
Lp, smrekca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close