Najdi forum

breskve

Ali ima kdo kakšen enostaven recept za kakršnokoli pecivo s svežimi breskvami? Dobila sem jih kar nekaj pa jih ne morem drugače spraviti v promet.

Hvala za pomoč!

Recept še ni preizkušen, pa še pri roki nimam originala (je bil pred kratkim napisan v eni izmed “ženskih” revij)…

Gre pa nekako takole: spodaj je krhko testo (jaz bi dala kar plast navadnega biskvita – mi je ljubši), potem so po tem testu porazdeljene breskve (narezane na pol), ki so prekrite z debelo plastjo skutino-smetanove kreme. Krema se naredi iz enake količine skute in sladke smetane (mislim, da je pisalo 350 mL vsakega), v katero potem zamešaš želatino. Če bi pa rada bolj natančen recept, ti ga pa pošljem jutri…

Iz breskev lahko narediš dobro metko (pecivo iz jogurta). Jutri ti lahko pošljem točen recept, ker ga ne vem na pamet.

pozdravljena evo en recept, tega imam pri sebi, sicer sem ga dobila čisto na novo tako da ga še nisem sprobala, ampak mislim , da bo v redu
pa dober tek in lep pozdrav

pia

BRESKOV BISKVIT

Sestavine:

Testo: Nadev:
25 dag. moke 4 – 5 breskev
25 dag. sladkorja
25 dag. margarine
6 jajc
½ pecilnega praška

NAČIN IZDELAVE

Testo:
Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake uporabimo za sneg, rumenjake pa penasto vmešamo, dodamo sladkor in margarino. Nazadnje previdno primešamo sneg iz beljakov. Testo vlijemo v pekač in nanj naložimo breskve narezane na rezine. Pečemo na temperaturi 170˚ C približno 30 minut.

Nadev:
Breskve olupimo in jih narežemo na srednje velike rezine. Uporabimo jih kot “nadev” v biskvitu.

evo še en recept , da porabiš breskve, samo s tem je malo več dela
pozdrav pia

RECEPT Skutna torta z breskvami

KOLIČINA 12 kosov
OBJAVA September 2003

Copyright Kochen und Kuche m.b.H. Wien, za Slovenijo Dedal d.o.o., Ljubljana, na KulSlo objavljeno z dovoljenjem Dedal d.o.o.

SESTAVINE
30 dag gladke moke
20 dag masla
10 dag sladkorja v prahu
vrečka vaniljinega sladkorja
ščepec soli
nastrgana lupina polovice limone
grah ali leča za slepo peko

pol vrečke praška za vaniljin puding
2,5 dl mleka, 2 jedilni žlici sladkorja
30 dag pretlačene puste skute
10 dag sladkorja v prahu
kozarček ruma
limonin sok po želji
2,5 dl sladke smetane, 6 listov želatine
60 dag breskev

2,5 dl sladke smetane
čokoladni ostružki in breskove rezine za okras

PREDPRIPRAVA

Pečico segrejemo na 220 stopinj C. Moko in sladkor v prahu presejemo, dodamo maslo, pregnetemo in razdrobimo. Nato dodamo vaniljin sladkor, sol in limonino lupino. Sestavine zgnetemo v krhko testo, ki naj počiva pol ure. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini približno 4 mm debelo. Dno in obod tortnega modla obložimo s testom.Testo dobro pritisnemo ob obod modla, dno pa večkrat prebodemo z vilicami (zgornja slika). Površino testa pokrijemo s papirjem za peko, nasujemo grah ali lečo in pečemo približno 20 minut; ohladimo in odstranimo stročnice in papir. Vaniljin puding pripravimo po navodilu iz mleka, sladkorja in praška. Puding med ohlajanjem večkrat premešamo, da se ne bi naredila kožica.

PRIPRAVA

Breskve hitro blanširamo v vreli vodi, olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo koščice. Želatino namočimo v hladno vodo. Sladko smetano čvrsto stepemo. Skuto pomešamo s pudingom, sladkorjem v prahu, rumom in limoninim sokom. Želatino ožmemo, raztopimo v malo tople vode in skupaj s smetano vmešamo v skutno maso. Polovico mase porazdelimo po tortnem dnu, obložimo z breskvami (spodnja slika) in premažemo s preostalo skutno maso. Torto postavimo za 3-4 ure v hladilnik, da se strdi. Dobro ohlajeno torto vzamemo iz modla, okrasimo s stepeno sladko smetano, čokoladnimi ostružki in breskovimi krhlji ter razrežemo z nožem, ki smo ga potopili v vročo vodo in osušili.

Evo enostaven recept:

Zmešaš 2 jogurta, 1,5 jogurtovega lončka olja, 3 jog. lončke sladkorja in 4 jajca. Dodaš 3 jog. lončke moke in zavitek pecilnega praška. Polovico mase pečeš 20 min., potem pa jo obložiš s krhlji breskev (ali s kakšnim drugim sadjem), nanje vliješ preostalo polovico testa in pečeš še 30 min. oz. po potrebi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close