Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Breskov kompot- pomagajte

Breskov kompot- pomagajte

Naslednji teden pričakujem večjo količino breskev, zato bi jih poleg tega, da skuham marmelado in jih dam v skrinjo rada vložla tudi v kozarce. Ali ima katera res preverjen recept za kompot. Hvala in LP

Očitno nihče ne vlaga…. No, moj recept je tak: narezane in olupljene breskve, oprane seveda, dam v kozarec, dodam 4 žlice sladkorja in zalijem z vodo. Zaprem z pokrovčki in pasteriziram v loncu po navodilih, če ga imaš ali pa jih kuhaš v velikem loncu na plinu, na dno lonca daš krpo ali brisačo, da se kozarci ne razbijejo, dodaš vodo skoraj do vrha kozarca, lahko jih zložiš enega na drugega (dva nadstorpja) in vodo naliješ do zgornjih kozarcev ene 5 cm od pokrovčka. Zavreš in kuhaš 15 minut in najbolje, da pustiš čez noč še v loncu, da se ohladijo in primejo. Če so pokrovčki vdrti notri, potem je kuhan, če pa niso potem jih pa še pokuhaj malo.

Glede na to, da imamo mi doma dosti breskev jih vlagam tudi jaz. Vse enako, kot ti le sladkorja dam samo 1 žlico, ker so zelo sladek. Če nimate časa jih tudi lupiti ni prav obvezno.

Hvala, moram priznat, da sem že vlagala breskve, vendar sem obupala, ker so mi vedno na vrhu potemnele. Ali date na vrh zaščitno mrežico.Vložim ogromno zelenjave in marmelad in mi odlično uspe, breskov kompot pa,…..LP

Naliv moraš naliti do vrh kozarca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close