Najdi forum

Ciao, zanimam me, ali je ze kdo bil v Breli (Makarska rivjera), in ce mi lahko priporocate kak dober apartma, ki je v blizini plaze.Hvala

Brela so fantastična… Morje je res kristalno čisto, sicer malce mrzlo zaradi tokov s hribovja, ogromno plaže z naravno senčko, skratka, fantastično. Sicer v glavni sezoni veliko gužve. Za apartma žal nimam informacij, ker sva bila v apartmaju ampak bolj daleč…

Uživaj na dopustu!!

Hvala za informacijo, sej pridno iščem po netu. Sem pa slišala ja, da je čudovito morje in plaže.
lp

Plaže so res čudovite, morje pa ni tako čisto kot na otokih. Po klasifikaciji čistoče je najčistejše morje na otokih, recimo Brela spada ne v I, pač pa v II rang.

Morje Brele ima Modro zastavo – verjetno ne zastonj. Sem bil v zadnjih 10-ih letih tam 7 krat in je morje vedno kristalno čisto, kot tudi plaže in vse ostalo.

LP

Tudi mene zanima apartmanv Makarski, še zlasti pa v Brelah, vendar me zanima tudi, če se da kolesariti. Ker imamo v družini najstnike, iščejo poleg poležavanja na plaži tudi svoj športni izziv.Z najmlajšim članom pa bi nama prav prišla lepa plaža.

V Brelah se ne da kolesariti. V bistvu se po celotni Makarski rivieri ne da kaj dosti.

Ko se pripeljete v Brelo čaka ob cesti toliko domačinov z napisi za najem apartmajev, da ga tudi brez rezervacije dobite. So sicer blizu morja vendar kar visoko, če vas ne motijo stopnice. Brela je lepa, samo gužva na plaži v glavni sezoni – ampak senca v bližini to je ta pravo, pa sprehodi ob celi plaži do sosednjih mestec (seveda brez kolesa – za kolo pa je cesta,ki pa ni ravno prijetna za kolesarjenje zaradi prometa).Bila sem že po celem Jadranu, vendar sem iz Brele odšla najbolj zadovoljna (bila sem v hotelu Maestral, ki slovi po zelo dobri hrani) in so me tiste stopnice motile samo prvi dan – potem se navadiš. Lepo, morda se še kdaj vrnem.

brela je cudovita, super apartma pa najdes pri
Stanicic joze
B. Bijankovica 1
HR 21322 B r e l a
Phone/ Fax ++385 21 389 380
Mob ++385 98 603 467
e-mail: joze.stanicic@st.htnet.hr

samo 100 m od obale, vse pri roki

Lori

brela je krasna, vendar žal ni najbolj primerna za sprehode z vozičkom 🙁
pa parkiranje pri hotelu je v riti…dobesedno…mi gremo s kombijem, pa smo se pol dneva prematrali, da smo meli kje sploh parkirat….ne vem….nekaj časa me ne bo dol 🙂

Pozdravljeni

20.junija mamo že planirano, da gremo na morje in ugibamo med Brelo in Makarsko, zato bi vas prosil še za kak komentar pri lažji odločitvi. Sicer verjetno neke večje razlike ni, ker je tak oboje precej skupaj, ampak vseeno. Osebno se nagibamo k Makarski, ker je le center in največje mesto v makarski rivieri, tako je verjetno tudi zvečer bolj živo, kot v Breli, za katero pravijo, da je zvečer bolj mrtvo. Ampak poleg samega mesta nam je pomembna tudi plaža, katera pa je po prebranem verjetno v Breli lepša, torej kaj bi vi izbrali?

Zanima me še med katerim od teh dveh se lahko pričakuje več živeža na plaži in, če bo v našem terminu že kaj pluskanja po vodi, ker ne bi radi, da bi samevali na plaži ali pa se stiskali, kot sardine.

hvala za pomoč in uživajte v prihajajočih dopustih!

Mi gremo letos julija v Makarsko četrtič. Nam se tam najbolj dopade, ker si res v središču vsega. Mi imamo radi, da se okoli nas kaj dogaja in nas gužva ne moti. Brela je majhno mestece in tam lahko pričakuješ bolj umirjen dopust. Plaža se pa med tema dvema krajema ne razlikuje, lepo čisto morje. V makarski imaš zvečer živo- kafiči, lunapark, veliko štantov, veliko slaščičarn, palačinke, glasba….Če imate radi živahnost boste v Makarski sigurno zadovoljni.

Tudi mi podobno razmišljamo, zato bolj ciljamo k Makarski, tako da bomo po vsej verjetnosti kar tako izbrali in se bomo pač tu pa tam šli kdaj kopat tudi v Brelo, da bomo vdarli dol dve muhi na en mah.

Zanima me še, če je za sprehode iz enega kraja v drugega precej daleč ali je za to že bolj potrebno se peljati z avtom?

Seveda da je dalec za hodit med Makarsko in Brelo, sej je vmes se Baska voda. Sploh ni za hodit. Obalo okoli Brele dajo Hrvati tudi na vecino svojih nacionalnih turisticnih prospektov, tako da enako slikovito in modro morje kot tam v Makarski vendarle ni.

Od Brele je peš pot do Baške vode, kjer je veliko več apartmajev. Plaže so iste.
Sem bila v Breli in Baški vodi, povsod je lepo, v Baški se pa res malo več dogaja.

Med Brelo in Makarsko je še kar nekaj vasic ne samo Baška voda. Vmes so še Promajna, Krvavice, Bratuš, mogoče pa sem še kakšno pozabila. Z avto se od Brele do Makarske voziš od 15-20 minut.

Že leta hodim v ta del Dalmacije in bi vsekakor priporočal Brelo. Bi se težko strinjal, da sta mesti primerljivi. Brela ima ogromno sence na plaži kar je velik plus. Makarska je res mesto, vendar če nekdo želi, da se zvečer nekaj več dogaja gre pač na prijeten sprehod do Baške vode, tam pa je že občutek nekaj večjega kraja z vsem dogajanjem.

To, da se bo malo skočilo do Brele (v kolikor boste šli v Makarsko) skoraj ne pride v poštev, saj avta v celi Breli ne boste imeli kam parkirati. Kdor je že bil tam dobro ve, da ima vsaka hiša svoja parkirna mesta, da bi se pa kar pripeljal in avto nekje pusti pa ne gre, saj ni parkingov. Vem, da se zdi skoraj neverjetno, vendar je tako.

Vsekakor zelo priporočam Brelo.

LP

Ker gremo letos tudi mi na počitnice v Brelo, me zanima, koliko traja sprehod do Baške Vode in ali imajo tam mogoče kakšen lunapark za otroke?

Johann, odvisno kje v breli si. midva sva bila v predelu Ščit pa sva imela kar dobre pol ure. Poleg tega je treba nekaj prepešačit tudi po plaži. Lunaparka se pa ne spomnim.

Jaz sem v hotelu Maestral, do Baške Vode pa je cca 2 km po Google maps. Sem sicer gremo letos prvič, pa me zanima, kakšna je plaža za male otroke (5 in 1 let), ali bo rabil za vodo kakšne copatke?
Brelo sem izbral zato, ker sem o njej slišal večinoma samo pozitivne stvari.

Mi smo bili V Baški vodi ene tri leta zapored , nazadnje mislim da pred tremi leti. Iz Baške smo šli peš po plaži do Brele. Ker smo bili čez dan, ne vem, ali so kakšna igrala, so pa zato v Baški vodi za velike in male otroke – zvečer je res prava gužva na teh igralih, na plaži pa itak čez dan brisača pri brisači. Naš je že star 10 let, pa pravi, da bi še kar šel v Baško, predvsem zato, ker je zvečer res pestro.

darja, ali se mogoče se spomniš, če so bili tam kakšni avtomobilčki, vlakci, trampolini in podobno ali samo gugalnice in plezala?

Johann, plaže so v Breli več kot primerne za otroke. Ena je lepša od druge. Tako da so skrbi glede plaž odveč.

Mi hodimo v Brelo v center (Soline). Do Baške vode imaš cca. 20 min počasne hoje ob obali. Tam se najde marsikaj od stojnic, kafičev, igral… Avgusta je tam kar pestro. Sicer se tudi v Breli kar nekaj dogaja. “Ribarske večeri”, razni koncerti, nekaj stojnic, par super lokalov… Skratka jaz sem se v Brelo zaljubila na prvi pogled in letos gremo spet tja.
Na Facebooku najdeš marsikaj napisanega.

Živi in pusti živeti

Hvala vsem za informacije.
Joj, komaj čakam, da bo poletje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close