BRAZLIJA – kaj priporočate
Pozdrav vsem.
27.2.2006 se odopravljam v Brazilijo. Priletim v Sao Paulo in nato letim še malo bolj južno v Curitibo in potem se začnemo dvigat proti Sao Poulu in Rio de janero.. poleg tega katere kraje mi še priporočate, toda ne čisto na severu, saj je prevelika razdalja..
Kako ste se premikali z avtobusi, najemom avta, vlak ??
Nekje sem zasledila za Salvador? Koliko ur potovanja je od Ria do Salvadorja.?
Upam, da glede na to da bo še vedno čas carnevala, da bom imela težave pri dobivanju prenočišč.
Vsaka informacija bi mi bila dobrodošla.
Pa še to me zanima, kakšno valuto (v denarju) naj vzamem sabo. In ali je bolje imeti potovalne čeke, ali kartico.
Hvala
Moja pot – 30 dni je bila takale: let v Sao Paulo potem z busom do Foz do Iguacu, z letalom v Manaus, malo v Amazonski gozd, dalje z ladjo do Belema (prekrasna pet dnevna pot), nato naprej ob obali z busom do Fortalze, nadalje v Salvado da Bahia (super, priporočam) in naprej v Rio ter domov. (Se opravičujem za napake v imenih krajev).
Glede na tvojo pot ti vsekakor priporočam Salvador, če pa lahko še kaj spremeniš pa tudi pot na jug na tro mejo – prekrasni slapovi in pa seveda na sever.
Kar se tiče denarja pa ti lahko povem leto, da sva bila midva na severu in v Belemu 10 dni brez gotovine. Povsod je bilo mogoče plačati s kartico le gotovine nama niso dali, ne na banki, ne na bankomatu. Tudi potovalnih čekov se ni dalo vnovčiti. Šele v Fortalezi nama je uspelo s posredovanjem EuroCarda iz Slovenije. Glede na to slabo izkušnjo ti priporočam, da imaš s seboj dovolj gotovine.
Forum je zaprt za komentiranje.