brazilija – denar
Zdravo.
Pred nekaj leti sem bil v Braziliji in se zanašal na plasičen denar EUROCARD in sem v Amazonik ostal brez gotovine. Totalna štala!!! Nikjer ne prideš do gotovine in lahok s kartico plačuješ samo v dragih hotelih in restavracijah. Tako da sem bil 10 dni brez denarja. Fehtal turiste da sem z mojo kartico plačeval njihove računa v hotelu in tako prišel do gotovine. Zaradi preveč zlorab so ukinili vse poslovanje s karticami na območju severne Brazilije, tako da pazi da se tudi tebio ne ponovi moja nočna mora z denarjem v prelepi Braziliji.
LP in srečno Dean
Zanimivo – jaz sem bil v Braziliji leta 1996 ali 1997 in takrat sem čisto normalno plačeval povsod – Manaos, Cuiaba, jug Brazilije, Belem, skratka povsod. Tudi na bankomatih je bilo moč normalno dvignit denar. Sem pa plačal tisti izlet trikrat dražje, kot sem planiral – ravno tisto pomlad so uvedli denarno reformo in uvedli real, njihovo novo valuto. Vezali so ga na US$ v razmerju 1:1.
Takrat sem bil srečen, da sem kartico sploh imel, drugače bi ostal brez denarja v nekaj dneh.
lp
bv
Ja jaz ko sem jih vprašal zakaj ne morem plačati s kartico je bil odgovor, da lahko plačam samo z domestic Mastercard in ne z mojo ker je mednarodna – HALO!!! A ni Mastercard povsod po svetu mednarodna plačilna kartica. Bankomat pa tudi ni bruhnil realčka. Srečo sem imel dobrih popotnikov da so dobrosrčno častili kaj za pod zob, drugače je ostalo samo še prehranjevanje v dragih restavracijah. Čudno je bilo pa to da avtobusne prevoze sem lahko plačeval s kartico. Čudna je bila ta severna brazilija. Do gotovine sem prišel šele v Fortaleze in potem pa žur…. :-)))
Forum je zaprt za komentiranje.