Branje v aprilu
Tišino v oktobru sem dokončala. Prijetno gostljato branje za vse, ki jim to ugaja (sama sem bila ravno ustrezno razpoložena), a spet ne toliko, da bi bila knjiga nekomunikativna. Vseeno me je občasno malo motilo nenehno variiranje na isto temo. Prepričana sem, da bi bilo delo veliko boljše, če bi se avtor odpovedal kakim stotim stranem (ne vem, to se mi dozdeva kar pogosto).
Tema: razglabljanje o odnosih z ženskami, zlasti z ženo, ki je nekega lepega dne izparela iz junakovega življenja. Skorajda anatomsko seciranje odnosa/odnosov.
(mirno prebavljeno press)
Ker smo bili med vikendom malo bolj potepuški, mi je zelo odgovarjal Kishon s svojima: Kamela v šivankinem ušesu in Družinske zgodbe, čeprav se kaj pretirano nisem krohotala 🙁 Ne vem, zakaj me humorne knjige ne premaknejo najbolj :-S Bi se že začela spraševati o kakšni morebitni zagrenjenosti, če se sicer ne bi zelo rada in veliko smejala 😉
Sedaj pa sem ravnokar začela brati Mahfouzov prvi del kairske trilogije in je na prvih straneh zelo, zelo okusno obetaven, tako da se mi najbrž obeta kar prijetno medpraznično branje, na polici me takoj za prvim delom namreč čaka že drugi del. Sem nameravala čakati še na tretji del in vse prebrati v enem bralnem zamahu, pa me avtor enostavno preveč mika.
Jaz in Kaminski: ljubka knjiga, no, knjiga spet ni lahkotna, kot bi lahko sodili po besedi ljubka, in vendar mi kaj drugega ne pade na pamet. Všeč mi je. Častihlepen likovni kritik hoče napisati biografijo o ostarelem in že nekoliko pozabljenem, vendar nekoč kar znanem slikarju. Vse skupaj se spremeni v (za oba) nepričakovano pustolovščino. Kako se zadeva konča, še ne vem, me pa zelo zanima.