BRAINSTORMING – vasa najljubsa izletniska tocka
Pozdravljene!
Z Andrejo sva se ze pogovarjale, da bi organizirali cez letno sezono izlete za MON-ovce. Pravzaprav bi bili to druzinski izleti za druzine z majhnimi otroci.
Izbranih imam nekaj destinacij… Bi vas pa prosila, ce dodate se svojo najljubso… mogoce pride v ozji izbor :)))
Nekako tole so kriteriji:
-do 1 ure hoje v obe smeri
-možnost vozičkanja (ni pa nujno… ker bodo izleti tudi za starejse otroke)
-možnost ogleda kakšne zanimivosti (npr.: na Veliki planini ogled planšarije)
-pravljicno zanimive pokrajine (Kralj Matjaž iz krajev pod Peco)
-krajevno razgibani izleti (po celi Sloveniji)
Posebej bom vesela predlogov za Prekmurje in Belo krajino (mi manjkajo destinacije)….
LP Sloncek
tole je pa super zadeva 🙂 … sicer mi najraje na izlete hodimo sami .. se neradi prilagajamo :)) ampak kdaj pa tudi družba ful paše …
si nabavila knjigo Pravljične poti slovenije? … notri je kup super idej … ampak za belo krajino in prekmurje pa res bol malo … čeprav je tam še pa še za videti … oboje smo že prekolesarili in priporočam ful!
Mlin v veržeju obratuje … ko greš notri ti stric tam vse lepo pokaže kako meljejo in to … moko lahko tudi kupiš v ličnih vrečah…
drugače je iz te knjige priporočljiv izlet še do Bukovniškega jezera (zgodbica o prekmurskih vilah) pa do Otoka ljubezni (zgodbica o povodnem možu) …
v beli krajni pa izlet .. Zaklad na Kučarju pri podzemlju … tam je sploh super fino za kopat v Kolpi … v bližini je neko letalo iz druge sv. vojne … pa meni se je zdelo zelo zanimivo pri izviru reke Krupe … na miljone paglavcev v njej … naš mali je bil ful navdušen 🙂
B.
Predlagam vam Pohorje, Bellveue ali Roglo. Za hojo je Pohorje poleti super, se umakneš pred vročino, zgoraj je lahko kosilo, kakšna gobja juha z ajdovimi žganci, vožnja z gondolo je pa za otroke pravo doživetje. Za rekreacijo se tudi najde kaj, od igral, jahanja, do številnih sprehajalnih poti. Vse razen gondole imajo tudi na Rogli in Pesku.
Bodo najboljši predlogi nagrajeni?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Predlagam Kekčevo domačijo v Trenti. To je domačija, kjer so posneli prvi del filma o Kekcu (pa mimogrede: z možekom sva se tam poročila, kar zunaj na travniku;)). Krasen ambient (zunaj in znotraj – fotografije iz filma o Kekcu in vse narejeno v tistem slogu), zunaj tudi bazenček, nešteto možnih variant za sprehode, družabne igre, 5 minutk stran je izvir Soče, možnost prenočevanja v zares nobel apartmajih (sicer brez tv-ja ali radia!!!). Zares je pravi raj … če pa katera želi, pa lahko pošljem tudi kakšno fotko, da se prepričate, da je prav zares pravljično.
Marjetica
To je nekoliko naprej od izvira Soče. Ko zavijete v Trento, se peljete še približno 4 km do izvira Soče, nato pa po makadamski poti nadaljujete naprej še kak kilometer. Polno je smerokazov, tako da ne morete zgrešiti. Poleti imate na voljo dva dostopa do Kekčeve domačije. Prvi je z avtom do vrat;). Druga možnost pa je, da avto pustite nekoliko prej na parkirišču na travniku in se potem peš skozi gozdiček podate do Kekčeve domačije. Ta potka je zelo lepa, prečkate en potoček in je res tak romantično. Je pa vsega 10 ali 15 min. hoje. Imam tudi fotografije od te potke, ker seveda so na najini poroki fotografirali vse mogoče:).
Aha, še nekaj sem prej pozabila povedati: tam se lahko sprehajate tudi z vozički, ker je kar nekaj potk za lepe sprehode. Imajo tudi ovčke in otroci so navdušeni nad njimi.
Ne morem vsega opisati, ker se mi zdi enostavno preveč. Zelo pomembno je tudi, da so lastniki noro prijazni!!!! Če bi se odločili, d abi odšli tja, s elahko obrnete name in bom jaz kakšno lepo besedo zastavila za vas. Nama so res neopisljivo polepšali poročni dan in svatje še danes (po dveh letih) govorijo o tem.
Marjetica
Ne, niti slučajno ne mislim tega, Barbara. Mislim Kekčevo domačijo v Trenti in nič drugega!! Moram tudi povedati, da se na Kekčevi domačiji gredo en tak malo bolj da tak rečem “high” turizem. Bolj ali manj so tam zmeraj same pomembne slovenske osebnosti (politične, glasbene, tudi različni tuji državniki so že prenočili tam itd.). Seveda pa je poleti vsak dan odprta za vse obiskovalce, ki si jo želijo ogledati, tam kaj pojesti (ponujajo samo domače jedi in to tako dobre, da se ti resnično cedijo sline še potem, ko že poješ), popiti, prenočiti ali pa se samo odpočiti od poti po gorah. Kot sem dejala, lahko pošljem fotografije, če katero zanima. Za informacijo naj povem, da imajo že za tri leta vnaprej rezervirano silvestrovanje, da sva si prostor za poroko rezervirala eno leto prej (v bistvu so celo tisto območje zaprli in ta dan Kekčeva domačija ni bila odprta za ostale obiskovalce).
Telefonske številke res ne želim tako na veliko dajati tukaj sem gor, preden ne vprašam lastnika, če se s tem strinja. Če pa vas je več zainteresiranih, mi lahko pišete na mail unikatna@gmail.com in se potem dogovorimo.
Cene prenočišč sobile nazadnje, ko sem prenočila, za polpenzion mislim da okoli 9 ali 10 tisoč na osebo. Hrana pa kot sem že rekla je domača (npr. domača marmelada, domač sir, orehovi štruklji, ki so nebeški …). Tam je tudi možnost canyoninga (lastnik sam je vodič). Veliko je tudi sprehajalnih poti, krajših ali daljših (npr. Soška pot). Skratka zame je tam zares pravi raj.
Barbara, sicer ne vem, zakaj meniš, da se ne bi mogla dogovoriti za poroko. Najina poroka ni bila klasična poroka. Poročila sva se namreč zunaj, na travniku (civilno in cerkveno), svatje so bili športno oblečeni, tja so prispeli z avtobusom, imeli smo celodnevni piknik, hrana je bila netradicionalna (pastirski golaž s šestimi vrstami mesa kuhan v kotlu, vse mogoče z žara, jota postrežena v krušnih skledicah, orehovi štruklji za sladico, pa za začetek narezek na lesenih deskah … pač malo drugače in nevsakdanje).
Marjetica
ne sej ne mislim da se nebi mogla dogovorit … samo vprašala sem, če si se z njimi dogovarjala … al kako to zgleda … ker resnično nimam pojma kako se pač tko za poroko dogovoriš … nisem še poročena :)) … ampak v taki idili bi se pa mogoče tud jaz poročila 🙂
sicer sem pa našla na netu slike in informacije … po moje ni tako tajno glede na to da so v uradnih turističnih straneh … torej lepim sem 🙂
slike … če klikneš spodaj na predstavitev … je pdf file …
sicer sem vedla da mal naprej od parkinga za izvir soče obstaja ta kekčeva domačija … ampak si res še nikdar nismo vzeli časa da bi šli tja … tudi nobenga priporočila nisem slišala za tja … če praviš da imajo dobro hrano in to … letos poleti sigurno gremo prečekirat 🙂
hvala za namig!
B.
Seveda ni tajno, toda glede na to, da so nama v bistvu res šli zelo zelo na roko s poroko in nama v bistvu res pošlihtali polno nekih stvari in glede na to, da smo zmeraj tam sprejeti bolj prisrčno kot kakšen tuji državnik, res ne želim izkoriščati te njihove prijaznosti in njihovo številko lepiti kar po vseh forumih.
Upam, Barbara, da razumeš?
Kar se dobre hrane tiče: hrana je res dobra, toda če kdo misli iti tja samo zaradi hrane, se sprašujem, če je to pravi razlog. Kekčeva domačija je kraj, kjer moraš odklopiti vsakdanjost in se v bistvu prepustiti tistemu čaru in dihati v ritmu z naravo in ljudmi tam. Ponavadi ne greva tja samo za en dan … ker enostavno ni dovolj časa, da se človek sprosti in uživa. Sem že slišala za nekoga, ki je prišel totalno razočaran od tam, ker je pričakoval nekaj v stilu Hiltona in ker tega seveda ni bilo, je bil razočaran. Midva z možem načeloma nisva komplikatorja in se zmeraj prepustiva ritmu kraja, kamor prideva. In menim, da imava prav zaradi tega povsod pozitivne izkušnje.
Ko si že dala link na eno stran, naj povem, da je dr. Dušan Mramor tam reden gost (je namreč mentor tiste naloge, od katere si dala link).
Težko razložim … pojdite in poskusite … lahko ste razočarani, lahko pa neizmerno pozitivno presenečeni (želim si, da bi doživeli to zadnje).
Marjetica
Forum je zaprt za komentiranje.