Najdi forum

Brain -food

Oyla,
me zanima, kaj naj jutri zjutraj zajtrkujem, da bo najbolš za moje možgančke, ker imam potem izpit?

Pa prosim čimprej z idejami-pametnimi! na plan, da ne bo že izpit mimo

tankU 😉

baje da ribje glave pomagaja, ker imajo velik fosforja:))

Meni so vedno govorili suhe slive.

Hojla!
To, kar ti bom sedaj anpisala, sem enkrat prebrala v intervjuju z neko svetovno znano nutricionistko (imena se ne spomnim, mislim pa, da je bila neka italijanka…tujka v glavnem). Ker sem bila tudi sama takrat v obdobju izpitov, sem si to dobro zapomnila in mi bo še veliko kdaj prišlo prav – torej, za zajtrk priporoča: mehko kuhano jajce, košček polnozrnatega kruha, od sadja pa na rezine narezan kivi, lahko tudi slive oz. češplje (vendar bolj priporoča kivi, ne vem pa točno, zakaj).
Velik pomen daje tudi ovsenim kosmičem v mleku, ki jim dodamo žlico rozin. Paziti moramo le, da so to naravni ovseni kosmiči, ne tisti iz barvnih škatel z vsemi mogočimi dodatki in sladkorjem.
Opozarja še, da naj bi zajtrk zaužili !vsaj! 20-30 minut pred izpitom, 20 minut je torej res že minimum…jaz se vedno držim tega, da zajtrkujem vsaj 30 minut pred kakšnim večjim umskim naporom 🙂
Menda naj bi tudi grenka čokolada (70% kakava minimalno) omogočala boljši spomin, in tako si jo včasih privoščim kakšnih 15 minut prej……saj ne vem zagotovo, če res učinkuje, pa tudi če ne, je dobra za placebo učinek :))

LP in čim več uspehov pri izpitih, zala

Mislim, da ti je Zala natresla iz prve roke. Veliko znanja in uspeha Babi

Mogoče bi poskusila sport muslije, ne najej se preveč, ker tako obremeniš možgane samo s prehrano, to pa ni dobro na izpitu, kajne?
Dobro piši!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close