Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek BOŽIČNICA

BOŽIČNICA

lep pozdrav vsem?Kako je kaj z božičnico?A je kdo dobil?Pa če kdo ve ali je kaj z zakonom določeno koliko in če sploh pripada?
LP vsem in vesele praznike

božičnica je odvisna od dobre volje DELODAJALCA, ravno tako njena višina.
Verjetno delaš v družbi, ki ni tako uspešna, da bi si božičnico lahko privoščili, ali pa nisi dobra delavka, oz. kolektiv ne dosega neke normalne dodane vrednosti, saj božičnico delodajalev izplača iz naslova dodane vrednosti.

Johanček, kako si me nasmejal! Moja mama dela v firmi, ki ji gre presneto dobro, pa še nikoli ni dobila božičnice, kaj šele 13. plače. Ko sem imela možnost delati tam poleti, sem videla, da je kolektiv super, ki funkcionira 99,9%, samo kaj, ki imajo takega direktorja, ki si zasluži samo en metek v čelo. Aja, plačo pa imajo ok. 120.000 na mesec.

V naši firmi smo dobili božičnico na prednovoletni žurki. Pa tudi, če jo nebi, nas nebi vrag vzel, namreč men več pomeni, da dobro funkcioniramo tako in drugače in to več pomeni, kot tale božičnica.

lp,nadja

firma kjer delam je zelo v redu,mi smo kot kolektiv tudi zelo v redu,pa nič od božičnice.Ja kaj češ tako je to

Nadja, potem ziher nimaš majhne plače, ker tisti, ki se komaj preživlja, mu je pomemben sleherni tolar.

NO TUDI TO SE DOGAJA, DA DOBRO STOJEČA FIRMA NIČ NE DA.
EDITH je rekla, da imajo OK plačo in sicer 120.000, lahko bi jim delodajalec dal 110.000, pa bi bilo ravno tako OK in bi jim razliko 120.000 dal konec leta in vsi bi rekli:JOJ KAKO JE DOBER TALE NAŠ DIREKTOR in vse bi pozabile do 03. januarja ko bi prišle na šiht in bi bil zopet zajeban kot ponavadi

Veš Edith, tudi meni je vsak tolar potreben. IN nikol ga ni dovolj. Sploh pa, ker ob delu študiram, pa še vsi ostali stroški..tak da…

Povedala sem pač svoje mnenje. Se pa strinjam s teboj Edith, ker veliko ljudi živi v revščini.

Delam v dokaj dobri firmi, z dokaj dobrimi plačami, dobila 80.000 sit trinajste plače in 13.000 sit božičnice!

Johanček, toliko za informacijo… ok. (s piko na koncu) je OKOLI, ne pa V REDU.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close