Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Božična večerja

Božična večerja

Prosila bi ideje za božično večerjo, družinsko. Da bi bilo všeč otrokom in odraslim, pa bi vseeno bilo malo bolj praznično.

Ni mi treba pisat receptov, jih bom poiskala na netu. Samo ideje nimam nobene prave :((

Drugače pa tudi vam lepe praznike :))!!

Jao, vsak dan po trikrat iste teme … čista tema.

Bodite skromni. Za večerjo bo dovolj svež kruh, košček mesa (pač kar imate radi) in malo solate (frncoska recimo, da ni kot vsak dan). Ko pridete od polnočnice pa kos potica in skodelica toplega čaja.

Na božični dan pa bogatejše, slavnostno kosilo.

In pri vsem tem ne pozabite, kaj se za božič sploh praznuje …

Pri nas je vsako leto za večerjo pečenica s kislim zeljem in matevž, kasneje orehova potica in čaj.

Lahko daš tudi kakšen kos mesa v pečico (mrežna pečenka, sv. ribica, pečenka “Stefani”..)
zraven pečen krompir, pekarski krompir, mlinci, riž…., mešana kuhana zelenjava, solata…

Jaz bom naredila samo stefani pečenko (prvič) in francosko solato. Bodo pa spodaj (pri tašči) imeli še tatarca in kakšno pečenje.

lp

Še dva, tri dni … pa bo mimo.
Pol pa še en teden po 3x na dan silvestrska večerja, potem pa spet pride na vrsto tista vsakodnevna “kaj boste pa danes kuhali”…

Za predjed: široki rezanci z omako iz tartufov. Glavna jed: balzamični piščanec, krompirjevi dolarji, skutno zdrobovi cmoki, sestavljena solata. Sladica tiramisu in kava. Otroci: piščančji fingersi, ocvrt krompirček. To imajo najraje. Se že veselim. Dober tek. Rada kuham, samo ne vsak dan:-) Lepe praznike vsem.

Hvala za odgovore in predloge.
Bom malo združila ideje, pa bo…. Sem se že odločila. :))

Tistim, ki je šel post “v nos”, pa samo tole: nismo vsi vsak dan na MON-u!
Ko pa sem božično večerjo odtipkala v iskanje, se je pa tudi tam našlo en kup neuporabnih pripomb in zelo malo nasvetov!

Lepe praznike!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close