božična večerja za 2,5 letnika
Na Božični večer bo naša tričlanska družinica sama doma, želim pa si pripraviti večerjico, ki bi teknila tudi našemu 2 leti in pol staremu nadebudnežu. Če imate kakšno idejo za božični meni (zaželjeno je, da je bolj enostaven in hiter za pripravo saj nisem prav izkušena kuharica in tudi s časom smo ponavadi v stiski) mi prosim pišite.
Že vnaprej hvala in lepe praznike želim!
Stiina
Hej, Stiina!
Seveda ne vem, kaj ima tvoj malcek zelooo rad. Zato ti kaj pametnega ne morem svetovati. Povem le iz svojih izkusenj.
Pri vnukovih treh letih so bili pohani majhni medaljoni njegova najljubsa jed in ucke so mu zazarele, ko je zagledal nekoliko oblikovano, da je zgledalo kot zajcek, soncek…( bil je otrok, ki mu do hrane ni bilo prav veliko).
Pa riz s parmezanom in maslom je tudi uposteval.
Z zelenjavo je bilo malo tezje; ce je bila zavita v listnato testo in vse zlatorumeno popeceno, je pa pohapsal. Seveda so mu bili najbolj vsec kitajski spomladanski zvitki; ti so ocvrti.
Testenine na sto in en nacin so tudi vzgale.
Vidis, same nekoliko manj zdrave jedi ( cvretje); toda na tak vecer se itak vsi malce pregresimo.
Sladica? Sinetova najljubsa, seveda.
Lep pozdrav Babi
Stiina, moje skromno mnenje je podobno – naredi nekaj takšnega da bo šlo z veseljem v slast. Saj ni vse v tradicionalni hrani – na dan, ki želiš da je “nekaj posebnega” naj bo na mizi tisto kar diši sinetu, zdravo prehrano se greš pa itak lahko vse druge dni v letu.
Pa lepo praznovanje in en velik dober tek želim vsem trem ;-))
Forum je zaprt za komentiranje.