Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Božična in silvesterska večerja

Božična in silvesterska večerja

Pozdravljeni!

Na vas se obračam za pomoč.
Sem “sveže” poročena in brez kakšnih kuharskih izkušenj.
Klasično kosilo vsak dan že pripravim, ne vem pa kaj bi lahko pripravila za božićni in silvesterki večer.
Želela bi kaj bolj slovesnega, ampak ne vem česa naj se lotim, da ne bo na koncu polomija…..

Hvala za predloge, recepte in pojasnila

Jana

Lahko pogledaš malo za nazaj. Daj v iskalinik božična večerja in boš našla ogromno zadetkov na to temo.

recimo: nadevaš piščanca (saj veš, v mleko namočen kruh, jajce, pražena čebula, šunka, peteršilj, muškat oreh, poper), če kaj file ostane, jo daš pečt kar zraven piščanca, le da malo kasneje, ker je hitreje pečena kot piščanec. pa v folijo jo daj, ker se bo sicer napila maščobe od mesa. Zraven lahko daš pečt nekaj krompirčkov, posebej pa skuhaš recimo brokoli, korenje… pač nekaj zelenjave in daš zraven zeliščno maslo. mizo lepo pogrneš, daš prtičke z božičnimi motivi, zraven kozarec dobrega vina, prižgeš svečo, kako lepo muziko zraven… in to je to. za sladico pa potičko ali sladoled z vročimi gozdnimi sadeži (kupiš zmrznejne in jih segreješ). ni treba zelo komplicirat, da je dobro in še lepo povrhu.

veliko uspeha in javi, kako je bilo!!!

Točno tako, kot je napisala Klikakloka. Sploh ne gre za nek poseben meni ali posebne jedi. Psst, s tistimi se rado zgodi, da ali niso tako dobre (ker jih ne poznamo, ker jih nismo navajeni, ker preveč pričakujemo) ali da se ponesreči priprava, ker pač ni prakse. In v pripravo “posebnih” in novih jedi je treba vložiti toliko energije, da je potem zna zmanjkati za sam dogodek…

Jaz bi rekla, da v spominu poišči nekaj, kar radi jeste in kar znaš udobno pripraviti. K temu dodaj kakšno zelenjavno prilogo več, to daje barvitost in še vitamine. Mogoče res kakšen dodaten namaz ali omako v lični skledici. Seveda obvezno vse pretresi iz kozic v servirne sklede. Prtički, rože, kakšen božični ali silvestrski okrasek, lepi kozarci … pa bi bil tudi šmorn super.

Nove stvari pa preizkušaj na navadne dneve, ko ni nič hudega, če se bo priprava zavlekla za dodatno uro, če boš umazala dvakrat več kozic ali pekačev med iskanjem pravega, če bo kakšna začimba preveč prevladala, če se bo omaka sesirila ali zgrudila in podobno. Za praznike sem se jaz odrekla presenečenjem, hehe :-))))))

Kar pogumno in prijetno praznovanje, Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close