Bovla/sangria
Moram priznat, da nisem čisto poučena o teh stvareh, nekateri pravijo, da je to eno in isto, drugi pa ne. Jaz osebno mislim, da je bistvena razlika že v barvi vina in zato jaz sangrie ne maram, ker pijem samo belo vino. Gre pa nekako takole:
SANGRIA I:
1 l črnega vina
0,5 l pomarančnega soka
nekoliko cimeta
6 nageljnovih žbic
kozarec vinjaka
2-3 žlice sladkorja
kocke ledu
mineralna voda
V večjo posodo vlijemo 1 liter črnega vina , vanj damo vse naštete sestavine razen ledu in vode. Vse premešamo in pustimo 2 uri
počivati. Nato dodamo 20 do 30 kock ledu in 1 steklenico dobro ohlajene
mineralne vode. Vse narahlo premešamo in postrežemo tako, da vsak dobi tudi kocke ledu.
SANGRIA II:
1 l rdečega vina
7 dcl pomarančnega soka
2 dcl vinjaka ali konjaka
sladkor po želji približno 15 dag
Narezane pomaranče ohladi v hladilniku in jih dodaj ohlajeni pijači.
BOVLA:
Sveze sadje (breskve, melona, pomarance) narežemo v večjo skledo, sladkamo in dodamo 2 žlici domačega žganja, ali vodko, ali whisky. Pustimo stati v hladilniku kaki 2 uri in prelijemo z 1 steklenico šampanjca – penečega vina (ni treba da je drag). Za otroke namesto šampanjca prelijemo z radensko.
LP Daša
Forum je zaprt za komentiranje.