bovec,pokljuka, logarska
Pozdravljena!
Jaz navijam za Bovec. Smo bili že večkrat in je super. Rada bi šla še kdaj tudi v Logarsko dolino, kjer smo bili vedno samo enodnevni gostje.
Brdo je del Bovca, predvidevam, da greste v apartma. Kako je urejen, okolica …. je odvisno, pozanimajte se.
Če bo lepo vreme, bo v Bovcu veliko ljudi. Pojdite v trgovino dovolj zgodaj (ni treba ravno ob 8. zjutraj), še posebno ob vikendih, da boste dobili svež kruh. Mesnica je kar dobro založena, se pa splača pogledati njihov urnik.
Ne vem, imate otroke, koliko so stari, ali hodite kaj v hribe…
Zelo zanimiv je slap Boka (najbolj vodnati slap v Sloveniji), na levi strani mosta je steza, ki je razgledna na slap ter dolino, na desni strani pa te steza vodi k izviru slapa. Pot je dolga uro in pol, kar strma, zadnjih 100 m, ki pripeljejo do izvira je izpostavljenih. Manjših otrok jaz na to pot ne vi vodila. Malo naprej od slapa Boka proti Kobaridu, je na desno stran hiša, kjer lahko kupiš sveže postvi. Iz Bovca mimo Kaninske vasi vodi pot v Plužno, malo naprej pa pot k izviru potoka Gljuna, slapu ter akumulacijskemu jezeru, od tu naprej pa proti elektrarni in golf igrišču. Zanimiva so korita reke Soče v Trenti (table), korita Mlinarce, izvir Soče, Soška pot, naprej od koče pri izviru Soče pa vodi steza po strugi Suhega potoka k slapovom na koncu doline. Zelo primerna za družine z manjšimi otroci, čas v eno smer 35 minut, nobene strmine, skoraj pri slapu je potrebno malo skakanja čez vodo in odpre se lep razgled na slap ter tolmunček zelo zanimive barve. Dolina Koritnice, trdnjava Kluže, Mangartsko sedlo, obisk ovčereje, lepo je sotočje Koritnice in Soče. Z gondolo na Kanin? Vršič? Lepena? Krnska jezera?
Mogoče rafting? Kolesarjenje?
Še kakšen malo višji hrib in skratka, stvari za cel teden…
Želim vam predvsem zelo lepo vreme.
Hvala mojcej, za tako izčrpno “poročilo”.
Na počitnice bi odšla le dva odrasla, mogoče bi vzela zraven še “senjorko” labradorko (pa se bojim da bi jo z sprehodi preveč utrudila).
Vse lepo in prav, vendar gužvi oz veliko ljudem bi se pa le rada izognila.
Želim mirne, tihe dni “tam gor” da si “odpočijem” od tempa, vsakdanjega direndaja.
Ojla!
Mogoče bo malo več ljudi v samem Bovcu, v centru, ampak ni panike.
Kamorkoli pa zaideš izven kraja, pa lahko uživaš v miru, tišini, žvrgolenju ptic, šumenju vode (Soča meni najlepša reka na svetu), opazovanju rib, prekrasnih razgledih in pogledih na hribe, povsod zelenje, modro nebo….. Najlepše je ob Soči, povsod dobiš kotičke, kjer si povsem sam…
Čas se dejansko ustavi….
Tudi jaz glasujem za Bovec. Poleti je tam res dosti ljudi, vendar je še vedno veliko možnosti, da se človek umakne kam na samo. Mojčinim predlogom bi dodala še: vzpon na Svinjak, Humčič, Stol, Matajur, Krn, morda pa celo Rombon ali Visoki Kanin. Če nimata dovolj kondicije za take podvige, je okoli bBovca kar nekaj pešpoti, ki so dobro označene, v TICu lahko kupiš tudi zemljevid oz. vzameš brezplačno brošuro. Jaz se zelo rada sprehajam tudi ob Soči, ena varianta je levo brez (od Čezsoče, mimo Loga Čezšokega do Trnovega – kjer greš lahko čez lesen most v kamp – plaža ali pa se povzpneš do Magozda; druga varianta je po desnem bregu: od kampa v Trnovem do Salomona).
Če kolesarita, imata spet ogromno možnosti: Vršič, Stol, Matajur, B postaja Kaninske žičnice.. Kolesa si lahko izposodita.
Namesto raftinga priporočam canyonig (malo bolj varna zdeva: gre za spučanje – abseiling – po slapovih in kanjonih – zabavno in varno).
Zelo sproščujoče je tudi posedanje na vrtu Dobre vile, kjer si lahko brezplačno izposodiš knjige in revije (imajo jih ogromno).
Če si lahko privoščita in si želita totalnega odklopa, pa vama priporočam Nebesa (www.nebesa.si)
Oglej si še http://www.bovec.si
Upam, da sem te prepričala;))
O Bovškem je bilo govora, torej je na meni Pokljuka in Logarska.
Obe destinaciji sta primerni za kolesarje. Obe za male otroke ali starejše osebe ( lažje dostopne lepe točke )
TIŠINA IN POČITEK. Prijazni ljudje. V Logarski dolini SUPER hrana ( verjemite debelinki ! )
Če niste hay – vam priporočam na Pokljuki Hotel Šport – skromno opremljen, vendar ” bogat “z prijaznostjo osebja. Narava pa tako ali tako pove svoje…………..( smo kar redni gostje )
V Logarski, pa v sami ” duši ” doline priporočam Planinski dom. Prenočišča kot v planinskih domovih………..skromno, čisto in domače………Je družinsko voden dom z izvrstno kuharico……………….Podnevi pa lahko posvetiš planinarjenju, kolesarjenju, sprehodom, kulinaričnim odkritjem ali pa preprosto počitku.
( Smo bili brez ure, telefona, radia, avtomobila………………lepšega oddiha pa še ne )
Pa da ne bo Soško prikrajšano naj povem, da so starši od ” tadl ” doma in nas vsi kamni poznajo.
Forum je zaprt za komentiranje.