Bosch MUM
Imam ga 15 let in to s skoraj vsemi pripomočki. Metlice so 3: ena za tekočo maso, druga za bolj gosto in tretja za testo.
Ne vem več, kaj je v osnovnem paketu in kaj moraš dokupit, lahko pa ti napišem kaj vse se še da početi z njim: lahko zmelješ meso, iztisneš sok (npr. grozdja, borovnic), naribaš sir, korenček… V visoki (tisti ta pokončni) posodi – mikserju zmiksaš liste špinače v tekočo špinačo, zmiksaš sadje z mlekom in dobiš shake…
Pa še kaj bi se lahko spomnila. Skratka, z eno besedo: priporočam!
Nedavno sem tudi jaz kupila tale MUM (4750):
s tem, da v Sloveniji nima zraven blenderja (ne vem zakaj ne, ker je številka modela enaka). Dokupit se da še mašino za sladoled, mesoreznico, nastavke za delanje “mašinskih” piškotov, mlin za žita, takšen nastavek kot je na vsakem multipraktiku in še ožemalo za citruse. Pa seveda blender.
Mama ga ima tudi že kakšnih 15 let in ji še vedno odlično služi. Priporočam.
LP v Italijo (če s ene motim).
Imam ga že vrsto let, kupila sem ga še iz konsignacije. Ima pa vse, tudi nastavek za mletje mesa, dokupila sem nastavek za mletje orehov.
Moj je MUM 46xx, do 8.1. je bil v Merkurju 32.000 SIT z vsemi priključki.
Hčera ga je kupila, čeprav še nima svojega gospodinjstva. Je pa res uporaben. Ta ta nov je po moči za 100 W močnejši, pa plastika je malo drugačna, sam princip delovanja je pa še zmeraj isti.
Jaz imam poleg MUM-a še zmeraj en enostaven multipraktik, tak, ki ima v posodi v osnovi nož.
Mikserka (ali katera druga), kako iztisneš sok iz grozdja, borovnic, s katerim pripomočkom? Vse drugo mi je jasno, to pa ne.
Tudi jaz sem ga kupila pred kratkim, predvsem za testo, kvašeno. Doslej sem ga dvakrat zamesila po 1/2 kg moke. Bila sem sicer zadovoljna, vendar moram priznati, da tudi malo presenečena, ker je multipraktik nekako škripal, kot da se matra, ali pa je škripala posoda, ki se je nekako premikala, kaj vem kako. Se do dogaja vsem ali sem jaz kaj slabo zaprla?
In še nekaj. Glede na to, da ročno nisem nikoli mesila kvašenega testa, da imam samo ti dve borni izkušnji, pravzaprav ne vem, koliko časa naj pustim, da meša kvašeno testo. Je pomemben vrstni red? Dala sem moko, na sredo kvasec, vklopila kljuko na počasno vrtenje, potem sem srednje počasi dodajala tekočino. Čez čas je nastala lepa kepa testa. In potem? Naj pustim nekaj časa gnesti? Ali se kaj spremeni? Kakšno je kvašeno testo, če prehitro neham, kakšno, če predolgo pustim? Ali sploh vpliva?
Moram priznati, da sem šele pri stabilnem mikserju, ki sem ga po nesreči pustila “predolgo” miksati, odkrila, kako drugačna je jajčna pena s sladkorjem oz. že jajčna krema in koliko boljši je biskvit. Prej sem vedno z ročnim mikserjem miksala kot vedno in mislila, da je to pač že zmiksano, da tako pač je.
Hvala in lp, Mimi
Hej Mimi ;-).
Takole je z mojim Mum-om. Je res 600 W (saj je tudi tvoj nekaj takega verjetno), a je zmešal testo iz 1 kg moke. Je pa res, da je zraven izvajal nekakšen indijanski ples – mikser se je majal, tako malo sem pa tja ;-)). Glede na to, da v vseh reklamah piše da že 550 W zamesi kg moke plus dodatke po mojem ne sme biti problema.
Načeloma ne vidim problema v tvojem načinu priprave testa – jaz delam enako. Koliko časa pustiti – toliko da se fino sprime v kepo, pa še malo, potem ga pa še na roke malo premesiš če se ti zdi da je potrebno. Pa saj je bil kruhek ok a ne? Torej nisi naredila nič narobe. Če sklepam po kruhomatu skoraj ne more biti preveč pregneteno testo (tam ga meša kot za stavo).
Glede nastavka za sadje, kolikor sem gledala prospekt z dodatki, ga izgleda ne prodajajo več. Škoda.
Ja, kruh je bil čisto dober oz. saj to je tako bila tvoja marjetica, Sonce. In seveda, pleše je boljši izraz, natanko to počne. Saj pravzaprav nisem dvomila, da stroj tega ne zmore, samo čuden občutek je.
In še na osnovno temo, sploh nisem povedala, da sem z Boschevim MUMom zelo zadovoljna.
LP Mimi
Ja, DT je nas lepi kraj. Uf, kako so hitro minili dnevi doma. No na koncu nisem kupila mesalnika. Nekako se nisem moglam odlociti. Pa se jaz pecem kruh ali kaksno pecivo na vsakih 14 dni in mi ni tezko “zamesiti” testa.
No jaz imam tudi terenca. In ravno ko je zapadlo malo vec snega, sva sla s sinom na Gace(smucisce Crmosnjice), da bi se naucil smucati. Ceprav nimam zimskih gum, je slo zelo lepo po snegu. Ocitno 4 kolesni pogon svoje naredi…
Soncek, sedaj si mi pa dala malo misliti cigava bi bila… Sigurno bom naslednjic vsakega terenca ki ga bom srecala na cesti, fino pogledala, kdo ga vozi.
Babi, tebe bi pa lepo prosila, ce imas mogoce recept za francoske rogljice. Sem ze iskala po forumu in ne najdem…
Ze vnaprej se ti lepo zahvaljujem.
Lep pozdravcek obema.(in seveda tudi ostalim)
Andreja
Andreja živjo!
Tudi jaz malo razmišljam čigava bi bila ti ;-)). No – če povežem Italijo (saj si nekje napisala da si trenutno v Bologni a ne?) Pa tisti S na koncu – če se mi prav zdi kar vem kam bi te dala (ampak ne osebno, da ne bo pomote – samo po tvojem možu ki dela kariero v Italiji sklepam čigavi ste ;-)) )- seveda pa obstaja možnost da sem čisto mimo usekala ;-)).
Terence nikar ne glej preveč, ga tako malo vozim da je verjetnost, da se kje srečava skoraj nična ;-)). Naslednjič ko prideš v domovino sporoči, te povabim na kakšno dobro kavico ;-)).
Pozdravček v Italijo.
LP
Ja ves da imas kar prav.
Prav razmisljas.
No, ti bom res sporocila, ko bom doma. Ponavadi pa mi takrat zmanjkuje casa, ker moram vedno opraviti 100 stvari. Vedno se nekaj najde, da moram skoz okrog letat. Sedaj pa se vikend gradimo in mi tudi tukaj veliko casa vzame.
Ce me bos povabila in ce bom imela cas, se bom pa z veseljem odzvala. Se mi zdi, da si prava zakladnica idej, tudi kar se tice ustvarjanja.
Pa se mogoce vsaj malo poznamo? Si prav iz DT ali okolice? Jaz sem hodila v osnovno solo v DT.
Oprosti, ker ne morem pisati s sumniki.
Lep pozdravcek. Andreja
Hej Andraja ;-))
Nisem iz DT ampak iz NM. Center. Sicer pa je tudi NM ena vas, saj veš ;-)).
Ja, ja , vem kako je to s časom – sto opravkov.
Za vikend sem prebrala na Vrtičkarjih – “svaka čast” bi jaz temu rekla ;-)).
Če ti ni težko pa se oglasi na moj email:
sonce_rumeno@email.si
Bova kakšno bolj konkretno rekli ;-)).
Forum je zaprt za komentiranje.