borrelia burgdorferi
em…. sicer mi niti najmanj ni jasno, kaj to je…. ampak pomojem bi znal pomagat kak………. nevem……. zdravnik??
Če si pa že bil pri zdravniku, pa je rekel, da je vse uredu, potem si pa hipohonder in ti predlagam psihologa.
Tole tadrugo je mišljeno izključno kot fora…. da me ne boste na križ pribili, ker niti ne vem, kaj je lymska borelioza……….
LP
Remedy
Kot prvo…borelije ne moreš štet čisto med parazite, ker je bakrerija…bakterij je pa v našem telesu miljone, tako da se lahko začneš spraševat kdo je na komu parazit;). Kot drugo..upam, da se hecaš, ker če se hecaš…lepo, da delaš promocijo za zadnje roke cepljeja proti encefalomeningitisu, ki ga prenaša ista vrsta kolopa kot prenaša borelijo…če se pa ne hecaš, kar sicer dvomim, ampak ok, obstajajo friki…če se ti zdi, da maš sindrome borelioze…zakaj se tak zelo bojiš it k zdravniku? Posledice borelioze so ti najbrž itak jasne….tako da…upam,da si boš na tole lahko odgovoril..hvala bogu, da samo provuciram folk…drugače pa…( štiri črtice)
Lymska borelioza je razširjena v Evropi in severni Ameriki kot najpogostejša bolezen, ki jo prenašajo klopi. Ime Lyme je dobila po kraju v ZDA, kjer so pred približno 25 leti prvič odkrili to do tedaj neznano bolezen, borelioza pa se imenuje po bakteriji boreliji, ki bolPotek bolezni je zelo raznolik in le redki bolniki imajo vsa značilna znamenja. Prva sprememba se običajno pokaže 2 dni do nekaj tednov po vbodu klop. Na tem mestu se pojavi rdečina, ki se postopno širi. Sprva je enakomerna, nato pa začne osrednji del bledeti in razvije se obročast izpuščaj, ki se postopno veča. Po tem znamenju bolezen najlažje in najzanesljiveje prepoznamo. Včasih izpuščaj rahlo srbi ali peče. Nekateri bolniki so utrujeni, se slabo počutijo, boli jih glava in mišice, drugi pa nimajo težav. Kožne spremembe trajajo nekaj tednov ali mesecev, nato pa izginejo – tudi če jih ne zdravimo. Nekateri bolniki so s tem ozdravljeni, pri drugih pa se bolezen le pritaji. e lčymske borelioze v zgodnjem obdobju ne prepoznamo in zdravimo, se lahko po več tednih, mesecih ali celo letih pojavijo okvare živčevja in srca, prizadetost sklepov in kasne kožne spremembe. Poleg tega so bolniki pogosto utrujeni, se slabo počutijo, imajo bolečine na raznih delih telesa, so živčni, slabo spijo in so psihično spremenjeni; neredko so v napoto sami sebi in okolici.
Okvare na srečo le izjemoma ogrozijo življenje, povzročijo pa lahko dokaj hude težave, ki prizadetim močno otežujejo vsakdanje življenje; pri nekaterih ljudeh pride celo do trajne invalidnosti.
.Lymsko boreliozo je mogoče povsem pozdraviti z antibiotiki, še posebno, če se zdravljenje začne zgodaj. Dokler so prisotne obročaste kožne spremembe, praviloma zadostuje zdravljenje z antibiotiki v obliki tablet, pozneje, ko so prizadeti živčevje, srce in/ali sklepi, pa je pogosto treba dajati zdravila v žilo.
To sem kopira z neta ,kar se pa tiče parazitov,mislim da ti izhaja predvsem iz “psihe” posameznika.zato ti svetujem,da poiščeš strokovno pomoč ali pa se sprijazniš z njim in živiš v simbiozi (malo za hec) ,res ne vem delam v zdarvstvu sicer ne na področju infekciskih bolezni in vročinskih stanj pa za tak primer, žal še nisem slišala,upam da boš hitro našel pravo rešitev..veliko sreče lp*
Uf!!!! jst sem se pa že ustrašil da si vse to na pamet zrecitirala :))))
Aha! potem je lymska borellioza isto kot: čist navadna borelioza???? Eh potem pa vem, za kaj se gre…… klop, pa to….. sicer še nisem imel (niti kdo od mojih bljižnih), ampak sem pa slišal, da zna biti zelo delikatno, ja. Sploh, ko se na začetku človek počuti utrujenega, pa tko, pa vsi mislijo, da se samo preseravaš, potem pa ti čez 15 let ugotovijo, da si mel boreliozo…. a ni to tko nekak??? Kritično je dovolj hitro posredovanje….se pravi, da imajo tukaj prednost tisti, ki se radi gledajo v ogledalu, takšni seveda prej najdejo klopa :)))) sicer pa jst ne hodim v gozde ravno zaradi tega…… priznam….. me je GROZA klopov…. pa ni to arahofobija, ker pajkov se niti najmanj nebojim, ampak klopi…. brrrrrr…. si kar zdele predstavljam, da lezejo po meni…… AAAAAAA!!!!!!
ne poznam pravih medicinskih izrazov, ampak se mi zdi, da mam tisto fobijo, ko se bojiš parazitov (pa ne bolh, uši in podobnega), ampak tistih, ki se prisesajo!!! pijavke, naprimer…..
ok…. zdej sem pa jst izpadel kot hipohonder :))))))
U glavnem, parazit, upam, da boš našel rešitev…..
zdej se grem pa stužirat, ker se mi zdi, da mi klopi vsepovsod lezejo……:))))
LP
Remedy
Moram povedat, da sem že dvakrat dobil antibiotike, a obakrat neuspešno. Bolezen se razvija naprej na raznih delih telesa. Prebral sem pa vse na forumu, prav vse , kar je bilo možnega in ugotovil, da imam pravzaprav parazite. Moram povedat, da prav čutim, ko se mi širijo in takrat se mi tudi poveča eritema migrans.
Bojim se, da mi ne napadejo tudi oči, kar se rado zgodi, ko bolezen preide v drugo fazo. Zato sprašujem, ali ima kdo kakšno idejo, ali znanje, kako bi se jih čimprej rešil – namreč teh malih živalic, ki s prostim očesom niso vidne.
Žal še vedno ni dognano, zakaj nekateri antibiotiki pomagajo, drugi pa ne. Skratka, veliko je še ugank.
Je pa tako, da ko napadejo določen organ, se lahko razvije tudi rak.
Mogoče bi pomagala tudi kakšna močna krema, ako ima kdo kakšne izkušnje, prosim .
Torej, sam klop , ki se prisesa, ni nevaren, nevaren je parazit, ki je v klopu.
Forum je zaprt za komentiranje.