Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika borovničeva torta iz Asa

borovničeva torta iz Asa

A jo je katera jedla? Meni je naravnost božanska taka lahka in rahla in penasta in slastna. Pa namesto testa so španski vetrci oz. beljakovi poljubčki. Pa mi ni jasno, kako to, da kljub temu, da torte tam stojijo, verjetno kar nekaj časa, potem še vedno hrustajo. Krema pa po mojem mešanice smetane, skute in borovnic, ali pa samo smetana in borovnice …
No skratka, če katere ve za kakšno torto gre in ima celo recept zanjo, bom zelo hvaležna (mož pa še bolj).

Hej!

Mogoče bi to lahko bila ena izmed različic Pavlove, kjer je podlaga baiser testo (kot španski veterci), nadev pa iz smetane in gozdnih sadežev……
Točnega recepta sama nimam, sem ga pa videla na Kulinariki (mislim da je avtor Riko)…..poglej tam, sigurno boš našla! Ali pa vpiši v google “Pavlova cake” in boš tudi dobila veliko receptov 🙂

LP, zala

Živjo !

Pred približno 10-timi leti je bil recept iz gostilne As za borovničevo torto objavljen v Modni Jani. Torto večkrat naredim sama in je res odlična.

Sestavine:
4 beljaki
30 dkg sladkorja

Naredimo sneg beljakov, nato počasi vtepemo sladkor, da je sneg trd in sijoč. Na peki papir sneg namažemo v tri kroge in v pečici pri malce odprtih vratih bolj sušimo kot pečemo pri cca. 50-100 stopinjah približno 3-4 ure.
Pečeni krogi so zelo lahki, tehtajo le nekaj dekagramov. Ohlajene namažemo s stepeno sladko smetano, v katero smo na koncu dodali še zmrznjene borovnice. Torta je zelo krhka, najlepše se reže z nožem za kruh-žagico.

Lep pozdrav

Katja

Eno vprašanje glede 3 krogov iz beljaka. Prvi je podn, drugi na vrhu, kje pa je tretji?

Tis, se hecas, a ne? Torto pac zlozis takole: beljakova plosca-nadev-beljakova plosca-nadev-beljakova plosca.

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close