Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika borovničev liker

borovničev liker

Pozdravljeni,
na Pokljuki sem nabrala borovnice in bi rada naredila borovničev liker, ker recepta natančno ne vem, bi prosila vas, če mi lahko kdo pomaga. Vem samo to, da vsebuje borovnice, sladkor, rdeče vino (teran ali merlot) in rum.
Lepa hvala

He, he, he…kaksno nakljucje….RAvno vceraj sem dobila recept in sem ga ze naredila!
Gre pa takole (za 1l vina):
– 2 dcl borovnic streses v litrsko steklenico ( jaz sem kar 3 dcl v 1,5l plastenko)
– dolijes 1 dcl ruma (jaz sem 1,5 dcl)
– 1l vina skuhas z 25 dag sladkorja in ohladis

ohlajeno vino dolijes v steklenico in zapres….dobro naj bi bilo ze v parih dneh….jaz bom poskusila po petih dneh! Upam, da bo dober!!!

lp, Jessy

Pozdravljena! Imas pa res sreco, haha. Jaz sem ga ravno danes skuhala, vendar ne iz borovnic ampak visenj. Kar zamrznjene sem kupila. Drugace uporabljam tudi maline ali pa borovnice.

Recept:
– 2 L merlota ali terana
– 70 dkg sladkorja
– 2 vreckici vanilij sladkorja
– 2dcl ruma
– 2 L borovnic ali ( 1kg visenj, malin)

Borovnice ali drugo sadje lahko zmiksas s palicnim mesalnikom (po zelji, lahko pustis tudi celo – jaz zmiksam), nato vse sestavine zmesam, dam kuhat da zavre in pustim pocasi vreti cca. 6-8 min. Jaz nato vedno precedim in se vroce nalijem v steklenice. Iz te kolicine nastane cca.3.5 litra likerja.Je pa zelooo dober.

Upam da ti (ali Vam) bo uspelo in lep pozdrav!!

Andi

Aja, jaz sem dala kar merlot….boljse kot je vino, boljsi je liker (tako pravijo).

Najlepša hvala za zelo uporaben recept. Bom poskusila…

Ni za kaj….jaz sem ga danes ze poiskusila in je cudovit!!!

lp, Jessy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close