Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Borovnicev cobbler + pecene breskve

Borovnicev cobbler + pecene breskve

Pozdravljene,verjetno ste ze same opazile ta dva recepta v Mercatorjevi publikaciji.Ursa pa,ki zivi v dezeli jagodicja, ga nima.Zdita se mi zelo v redu.

Borovnicev cobbler Priprava 45 minut, pecenje 20 minut (mislim,da je ravno obratno)

Za 6 oseb potrebujemo:
Za testo:
140 ml kisle smetane
95 g hladnega masla in se malo za premaz
250 g navadne moke(mogoce tudi alternativa)
2 cajni zlicki pec.praska( nimam ga najraje,vcasih pa ga dam)
3 zvrhane zlice sladkorja v prahu(jaz bom zmlela rjavi trsni sladkor)
75 ml sladke smetane

Za nadev:
750 g svezih ali zamrznjenih borovnic(ali drugo jagodicje)
2 zvrhani zlici navadne moke
sok 1 limone
3 zvrhane zlice sladkorja v prahu
malo mleka ali sladke smetane,sladkor v prahu za posipanje

Za prilogo:vanilijev sladoled

pecico prdhodno segrejemo na 200 stopinj C.Maslo narezemo z lesenim nozem na kose.V posodo stresemo moko s pecilnim praskom in dodamo koscke masla.Hitro z mrzlimi prsti zgnetemo in dodamo sladkor,kislo in sladko smetano.Vse skupaj zgnetemo v testo in damo na hladno,ta cas ko pripravljamo nadev.
Z maslom namazemo pekac,ki po diagonali meri 25 cm.Operemo borovnice, jih osusimo in jih damo v posodo in ptresemo malo z moko.(Zamrznjene najprej odtajamo in odcedimo.)
Pretresemo v namascen pekac,jih poskropimo z limono in posujemo s sladkorjem.Delcke testa oblikujemo v majhne kvadratke ali rombe.Naj ne bodo visji od 5 cm.(hitro z rokami in nic valjanja).Koscke polozimo na borovnice tako,da se tu in tam se vidijo,nato jih s copicem premazemo z mlekom ali smetano in posujemo s sladkorjem.(Jaz bom dala se malo kardamoma in cimeta,mogoce tudi ingverja v prahu)
Pecemo priblizno 35 do 40 minut,(Sicer se ne ujema z navodilom pri naslovu.Povrsnost.Bomo po obcutku.),da se pecivo nezno obarva in da borovnicevi mehurcki prodrejo skozi testo.
Pustimo,da se pecivo nekoliko ohladi in ponudimo z vanilijevim sladoledom.Jaz bom z jogurtovim z gozdnimi sadezi,ki ga bom naredila sama. Sadno in hrustljavo! Na prilozeni fotografiji -zelo vabljivo.

Pecene breskve Potrebujemo 4 breskve,rjavi sladkor(jaz se ingver,kardamom in cimet) in sladoled

Pecko segrejemo na 220 stopinj,breskve razpolovimo,razkoscicimo) in v lupini polzimo z odrezano stranjo navzgor v pekac na peki papir.Potresemo z rjavim sladkorjem,(jaz tudi z zgoraj navedenim) in pecemo priblizno 15 minut,da se breskve zmehcajo.Ko so malce ohlajene postrzemo s kepico sladoleda,pac takega,ki ga imate rade.
Verjetno bo to moz naredil,ker nimam nic apetita.Je ze pristal,ker je enostavno. Lep pozdrav Babi

Babi, hvala za recepta, slisita se krasno 🙂

Me pa nekaj moti pri borovnicevem cobblerju: borovnice (nadev) gredo spodaj, testo pa na vrh? A ni to malo cudno? A ne bi moralo biti ravno obratno? Ne predstavljam si dobro, kako to potem zgleda, ali se borovnice ne primejo na pekac, ce so spodaj?

Borovnice se nic ne primejo. Izgleda bolj kot nekaksen “kompot” na vrhu katerega so ne prevec sladki “piskoti”
Za boljso predstavo imas link, kjer je tudi slika.

Aha, the best, misa, hvala za link! Sedaj mi je pa jasno. :))))
Bo treba probat, ko bodo borovnice tukaj zrele (sele enkrat avgusta)

Hej,na Mercatorjevi sliki zgleda tudi tako,le ker se ni naceto,se lepse,zelo hrustljavo.Enkrat je tudi Jamie to naredil s polovickami breskev.Jaz bom vsekakor naredila,cim bom boljsa pa se obiske dobim iz notranjosti za vikend.Lep pozdrav Babi

NEKAJ H PEČENIM BRESKVAM:

LANI SEM DELALA TO Z MARELICAMI IN JIH POLOŽILA NA “PAVLOVO” : STEPEN BELJAK S SLADKORJEM, PEČEN/SUŠEN V PEČICI !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close