Borovnicev cobbler + pecene breskve
Pozdravljene,verjetno ste ze same opazile ta dva recepta v Mercatorjevi publikaciji.Ursa pa,ki zivi v dezeli jagodicja, ga nima.Zdita se mi zelo v redu.
Borovnicev cobbler Priprava 45 minut, pecenje 20 minut (mislim,da je ravno obratno)
Za 6 oseb potrebujemo:
Za testo:
140 ml kisle smetane
95 g hladnega masla in se malo za premaz
250 g navadne moke(mogoce tudi alternativa)
2 cajni zlicki pec.praska( nimam ga najraje,vcasih pa ga dam)
3 zvrhane zlice sladkorja v prahu(jaz bom zmlela rjavi trsni sladkor)
75 ml sladke smetane
Za nadev:
750 g svezih ali zamrznjenih borovnic(ali drugo jagodicje)
2 zvrhani zlici navadne moke
sok 1 limone
3 zvrhane zlice sladkorja v prahu
malo mleka ali sladke smetane,sladkor v prahu za posipanje
Za prilogo:vanilijev sladoled
pecico prdhodno segrejemo na 200 stopinj C.Maslo narezemo z lesenim nozem na kose.V posodo stresemo moko s pecilnim praskom in dodamo koscke masla.Hitro z mrzlimi prsti zgnetemo in dodamo sladkor,kislo in sladko smetano.Vse skupaj zgnetemo v testo in damo na hladno,ta cas ko pripravljamo nadev.
Z maslom namazemo pekac,ki po diagonali meri 25 cm.Operemo borovnice, jih osusimo in jih damo v posodo in ptresemo malo z moko.(Zamrznjene najprej odtajamo in odcedimo.)
Pretresemo v namascen pekac,jih poskropimo z limono in posujemo s sladkorjem.Delcke testa oblikujemo v majhne kvadratke ali rombe.Naj ne bodo visji od 5 cm.(hitro z rokami in nic valjanja).Koscke polozimo na borovnice tako,da se tu in tam se vidijo,nato jih s copicem premazemo z mlekom ali smetano in posujemo s sladkorjem.(Jaz bom dala se malo kardamoma in cimeta,mogoce tudi ingverja v prahu)
Pecemo priblizno 35 do 40 minut,(Sicer se ne ujema z navodilom pri naslovu.Povrsnost.Bomo po obcutku.),da se pecivo nezno obarva in da borovnicevi mehurcki prodrejo skozi testo.
Pustimo,da se pecivo nekoliko ohladi in ponudimo z vanilijevim sladoledom.Jaz bom z jogurtovim z gozdnimi sadezi,ki ga bom naredila sama. Sadno in hrustljavo! Na prilozeni fotografiji -zelo vabljivo.
Pecene breskve Potrebujemo 4 breskve,rjavi sladkor(jaz se ingver,kardamom in cimet) in sladoled
Pecko segrejemo na 220 stopinj,breskve razpolovimo,razkoscicimo) in v lupini polzimo z odrezano stranjo navzgor v pekac na peki papir.Potresemo z rjavim sladkorjem,(jaz tudi z zgoraj navedenim) in pecemo priblizno 15 minut,da se breskve zmehcajo.Ko so malce ohlajene postrzemo s kepico sladoleda,pac takega,ki ga imate rade.
Verjetno bo to moz naredil,ker nimam nic apetita.Je ze pristal,ker je enostavno. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.