borovnice
mišika, pozdrav!
Vlečeno testo; maščoba za pekač in premaz. Nadev: 15 dag masla ali margarine, 15 dag piškotnih drobtin, 1 l prebranih in opranih borovnic, sladkorja po okusu, žlička cimeta, 1-2 dl smetane.
Vlečeno testo do polovice potrosi s prepraženimi drobtinicami, sladkorjem, cimetom, in borovnicami. Ostalo polovico premaži s smetano. Zvitek zvij s potresene strani, premaži z maslom ali marg. in peči pribl. 3/4 ure na 200 stop. C.
Zadnjič sem imela doma gladko skuto (25 dag) in nisem vedela kako naj jo porabim. Pa sem slučajno delala tudi borovničev zavitek in sem s to skuto premazala vlečeno testo – bilo je dobro! Po ohlajenem zavitku potrosim
seveda sladkor, ki mu obvezno dodam vanili sladkor, meni je zelo všeč. Seveda je pa to stvar okusa. – Borovničev zavitek je res skoraj najboljši!- Recept je seveda malo “bogat in skregan”z trendom prehranjevanja, vendar se potolažim s tem, da so borovnice samo malo časa (razen če jih zamrzneš) pa se včasih malo pregrešimo. LP
Misika,hej!
Mitka ti je natancno opisala zavitek z vlecenim testom.Meni je tudi vsec z listantim,le na tanko ga razvaljaj in ko zavijes,ga prespikaj z vilicami in premazi z jajckom.Zacni ga peci pri 220 stopinjah,po 10 minutah pa znizaj na 180-190 stopinj.
Prislo mi je na misel.Marmelado si naredila,zelo dober je tudi zele,cisto prozoren,s katerim lahko namazes sadne torte in tudi na kruhu je imeniten.
Ce te zanima,posljem recept.
Jaz bi borovnice tudi posusila,saj so v lekarni zelooo drage.Zelo koristno pri driskah,verjetno ze ves.
Ne bos nic zamrznila? Ko jaz nimam se ideje,vedno zamrznem.Pozimi ideje ze pridejo same od sebe. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.