Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Borili se za samostojno Slovenijo a vam je kaj žal

Borili se za samostojno Slovenijo a vam je kaj žal

Borili so se za samostojno Slovenijo, bili pripravljeni umret zanjo, zdaj pa so nam po 30. letih prodali celotno državo – VSO.

Ali ni potem mar isto, kot če bi bili pod Jugoslavijo?

In potem taki ljudje z opranimi možgani še vedno volijo Janšo – komunista mimogrede in tolčejo po levih.

Ko sem vzklikala na Roški in na Kongresnem trgu, si niti v sanjah nisem predstavljala, da bo tako, kot je danes. Tranzicijska ropanja, stečaji, revščina, narod obubožani, nategnjen na suho. A če bi ostali v Jugi, bi bilo še slabše.

Nekako mi hodi na misel tisti rek: kakorkoli se obrneš, imaš rit zadaj

Odgovor na objavo uporabnika
Zanima me867, 28.01.2022 ob 19:14

Borili so se za samostojno Slovenijo, bili pripravljeni umret zanjo, zdaj pa so nam po 30. letih prodali celotno državo – VSO.

Ali ni potem mar isto, kot če bi bili pod Jugoslavijo?

In potem taki ljudje z opranimi možgani še vedno volijo Janšo – komunista mimogrede in tolčejo po levih.

Borili in pripravljeni boriti so se bili za samostojno državo vendar pa niso ločili svobodne dežele od svobodne države. Tako so dobili samostojno državo, kateri pa so šefi le ozka grupa ljudi in ne ljudstvo dežele,kar je razvidno iz dogajanja ne glede na to kaj vse kje piše.

Ker je ozka grupa ljudi dobila skozi naivnost ostalih, ki niso v tej grupi možnost razpolaganja z deželo in vsem kar je na njej ter v njej po njihovi volji je seveda to tudi storila in še naprej deluje in stori.

Ljudje (večina njih),kot je zapaziti je postala pravna fikcija države (namišljeni akter-lutka) s katero lahko se lahko upravlja preko drugih fikcijskih vzvodov,ki jim ali jim sledijo ter so jim pokorne druge pravne fickije, lutke.

Ker se ljudje obnašajo, kot da niso živi, kot da njihova zavest ne obstaja prav tako pa ne prava dežela ampak naj bi obstajala le država in njena organizacija ter struktura je seveda dogajanje, ki izgleda, kot kraja, ropanje itd seveda logično in pričakovano.

Zato še vedno velja mnogim :

ZBUDI SE

ja, tole kar je zdaj, si nismo želeli.

tale JJ bo vse uničil, do amena.

Ta glavni iz ozadja osamosvajanja so takrat že točno vedeli kaj vse bodo lahko pokradli kar jim v času SFRJ nikoli ne bi uspelo.

Velika sreča je, da smo imeli Milana Kučana. Zaradi njega je vojna trajala samo 10 dni. Zaradi njega se ni razprodalo vse takoj kot na Hrvaškem. Vem, da ga kdo ne mara, da misli, da je največje zlo kar hodi po naši zemlji, ampak menim, da če bi bil JJ namesto njega bi prvo kot prvo vojna trajala več kot 10 dni, drugo kot drugo – postali bi druga Hrvaška ali slabše. Oni so bili pred vojno tam-tam z nami, danes smo pa mi (skoraj) tam-tam z Avstrijci in pred Italijani (če odštejem bogatejše dele kot sta Milano in Rim.

Odgovor na objavo uporabnika
GOODLIFE, 28.01.2022 ob 21:01

Velika sreča je, da smo imeli Milana Kučana. Zaradi njega je vojna trajala samo 10 dni. Zaradi njega se ni razprodalo vse takoj kot na Hrvaškem. Vem, da ga kdo ne mara, da misli, da je največje zlo kar hodi po naši zemlji, ampak menim, da če bi bil JJ namesto njega bi prvo kot prvo vojna trajala več kot 10 dni, drugo kot drugo – postali bi druga Hrvaška ali slabše. Oni so bili pred vojno tam-tam z nami, danes smo pa mi (skoraj) tam-tam z Avstrijci in pred Italijani (če odštejem bogatejše dele kot sta Milano in Rim.

Kaj zavajaš. Mnogi so čisto u k. in vsak dan gledajo ali bodo imeli še kaj za pod zob ali ne.

Noro koliko ste eni oprani kar se tega tiče. Če ima nek piz*un Bugatija ne pomeni, da vsi v tisti deželi lepo živijo. Eni imajo samo kuča posao in še to morajo stiskati z zobmi. Butasto res butasto je tvoje gledanje,kot ga pišeš.

Uf kako brutalno bi vam pisal takšnim, če bi razvezal jezik na tipkovnici.

Če je v trgovini več stvari na polici in naprodaj še ne pomeni, da si potem lahko več privoščiš in več kupiš.

Ni odvisno od tega kaj je naprodaj ampak odvisno, koliko si lahko privoščiš.

V Jugoslaviji so ljudje, mnogi posamezniki lahko gradili svoje domove, danes si mnogi ne morejo privoščiti svojih lukenj. Danes so mnogi siromašni, kot so kdaj koli bili in to tako na imetju, kot na duševni ravni v smislu zadovoljstva.

Dodobra so vas oprali s svojo več desetletno propagando. Ja njihovi otroci živijo fajn in brezskrbno ter oni sami ostali pa se borbajo, kot še nikoli do sedaj.

Jao, bolš, da sem tiho, saj bi vam celo knjigo natipkano vrgel v obraz…

Kdor ima malenkost več, kot eno sivo celico, mu je jasno, da smo se vsi skupaj pustili nategniti. Ugriznilo smo v vabo in si vsi skupaj domišljali, da bomo razvita, zahodna demokracija. Šlo pa je zgolj za udejanjanje ozkih osebnih in zasebnih interesov. Slednji so vedeli, da je vse skupaj farsa in povsem brezperspektivno, zato so potegnili edino možno logično potezo: kriminizalizirali preteklost.

In tako smo demontirali tovarne, pustili propadati kmetije,… pa vse do tega, da je uspelo na kant spraviti Istrabenz (ob stalnem naraščanju prodaje vozil) in MIP (ob stalnem porastu porabe mesa). Kot čef sem bil kot balavac velikokrat v Bosni. In res se mi je zdelo, da je Slovenija napram Bosni “amerika”. Danes vidim, da je razkorak med Bosno in Slovenijo res velik, a v primerjav z razkorakom med Slovenijo in Avstrijo ter nemčijo v bistvu zanemarljiv.

Ne pod Jug. ne bi bilo boljse, preveri kako se imajo v Bih, Srbiji pa bos videla razliko. Jansa gor ali dol.

Desi tu se pa pošteno motiš. Vem, da si delal v Nemčiji ali še delaš, ampak jaz pa poslujem tako z Bosno, Hrvaško kot z Nemčijo in Avstrijo. In niti blizu nismo Bosni – tam je RES beda, na Hrvaškem je pa edino dobro v Istri in delih Zagreba (pa Dubrovnik, ki je itak dražava zase).

Veliko mojih kolegov se je vrnilo nazaj iz Nemčije v Slovenijo, visoki izobraženih. Bosanski bauštelci pa seveda živijo bolje v Nemčiji – pri nas imajo jurja tam dva. Mittel klas je pa v njemačkoj revščina – pridejo na Hrvaško na morje in gledajo katera radenska je lipo ali dve ceneje. Pa še ogromno zgodb bi lahko napisal, ki mi jih povejo hrvaški prijatelji o Nemcih v turizmu.

Je pa res, da so slovenski bogataši reveži napram nemškim. Tam imajo bogataše z več sto letnim pedigrejem in govorimo o družinah, ki imajo v lasti tovarne ali pa več 100 stanovanj in živijo samo od rent. Sem srečal tudi take dol.

Slovenija ima samo to srečo, da imamo enega najnižnih razkorakov med reveži in bogataši in delujoče javno zdravstvo. Kolikor-toliko. Vsak priden obrtnik pri nas živi danes vrhunsko. Dela ima pa za najmanj pol leta naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close