Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice booking rezervacija – pomoč

booking rezervacija – pomoč

Pozdravljeni,
že večkrat sem rezervirala kakšno namestitev preko bookinga. Vedno sem v celoti plačala s kareditno kartico, kar preko bookinga. Vedno vse OK. Pri sedanji namestitvi, pa je pisalo plačilo na mestu samem. Sedaj sem dobila mejl preko bookinga od lastnika, da naj za potrditev rezervacije vplačam 15% na TRR (oseba, trr, sklic) in naj jim pošljem potrdilo o vplačilu.

Denar imam, vendar me malo skrbi, saj načeloma ne morem preveriti lastnika apartmaja na spletu, ker teh podatkov ni najti. Odpoved ni možna, ker je datum odhoda zelo blizu.
Ste že imeli to situacijo in je bilo OK.

Zato najemam raje prek airbnb-ja.

A ni na strani od bookinga nekje napisano (ali pa je to na strani od AIRBNB), da svetujejo, da ničesar ne plačujemo mimo njihove strani? Nimam nobenih izkušenj, ampak ne bi. Če hoče nekaj denarja vnaprej, zakaj lastnik nima urejeno, da gre to nekaj prek bookinga?

Ja žogica, saj to me najbolj skrbi. Kot pravim sem prej vedno plačala in je bilo vse kot mora biti. Je pa bil mejl z zahtevo poslan preko Bookinga (logotip, spodaj tiso o pridržanih pravicah,…)

Kaj pa piše na potrditvi, ki si jo prejela od bookinga?
Veljajo samo tisti plačilni pogoji. Če tam piše, plačilo na licu mesta ( ob prihodu, ob odhodu itn ), velja to.
Še nikoli nisem prejela drugačnega zahtevka za plačilo, kot je pisalo ob rezervaciji.

Letos sem vplačala 30% cene na TRR. NI bilo problemov, vse je bilo tako kot je pisalo.

Med bookingovimi pravili piše takole:
Does the hotel need a deposit or payment in advance?
Most hotels don’t require a payment or deposit in advance. If they do, you can find the details under “Hotel Policies” on the hotel’s page and in your confirmation email.

Tako, da si preberi podrobnosti pod opisom hotela.
Jaz recimo vedno iščem hotel, ki dovoli pse. In je med opozorili vedno, da bo mogoče potrebno doplačilo, nič pa koliko. Tako da je to še vedno stvar hotela.
Po moje ni nič rizično, če plačaš. Saj imaš dokazilo, ki ga imej s sabo in boš potem plačala razliko.

Booking.com in airbnb nista enaki zadevi, ker na bookingu imaš tudi hotele in še marsikaj, na airbnb pa samo zasebne namestitve (sobe, apartmaje).
Na bookingu sem naredila že precej rezervacij po Evropi, zmeraj izberem namestitve brez vnaprejšnjega plačila in z možnostjo odpovedi do tik pred zdajci.
Na airbnb sem tudi že rezervirala nekaj apartmajev in še nisem naletela na takega, ki ne bi zahteval plačila (ali vsaj del) vnaprej. Niti na takega, kjer bi bila možna odpoved brez stroškov dan ali dva pred prihodom.
Imam pa tako z bookingom kot airbnb samo pozitivne izkušnje, povsod je zmeraj vse štimalo kot dogovorjeno.

Zivjo,

Sem imela dober mesec nazaj popolnoma enak primer- poslji najprej na Booking info mail z obrazlozitvijo situacije ali poklici na njihovo stevilko. Ce je v pogojih napisano, da placas na mestu samem ti ne smejo prej nic zaracunat, Booking jim poslje opozorilo. V mojem primeru je slo za zasebno stanovanje in sem se malo ustrasila kam bomo prisli, ce lastnik takole spreminja pogoje, zato sem potem kar klicala na Booking in obrazlozila situacijo in zahtevala, da brezplacno odpovejo rezervacijo, kljub temu, da bi sicer mogla placat odpoved- ce se odlocis za to moznost kar vztrajaj in povej svoje razloge, so po mojih izkusnjah zelo prijazni sicer.
Lep dopust! 🙂

Plačala letos 30% na TRR-brez problema. Na licu mesta doplačala samo razliko.
Kar pogumno, srečno in lep dopust!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close