Bonton
Zadnjič smo v debati prišli do nenapisanih pravil, in sem izvedela, da menda ni vljudno, če greš na WC, ko si pri nekom na obisku.
Seveda sem bila šokirana, še posebej, ko sem pomislila, kolikokrat sem kršila to pravilo, spomnila sem se pa tudi kar nekaj ljudi, ki so bili pri nama na obisku, in res nikoli niso uporabili stranišča, če že, so se pa na polno opravičevali, češ da je res nuja…
Kako je s tem? Veste za to pravilo, ga upoštevate?
Ne upoštevam tega pravila, ko je kdo pri meni na obisku, niti če sem sam kje na obisku. Prvič slišim kaj takega in upam, da zadnjič.
Meni se zdi bonton gostu svoj wc ponuditi, ne pa ga mučiti medtem, ko je pri meni na obisku. Kje je v tem bonton, res ne vem. Namerno sem malo obrnil. 😉
Govora je seveda o prijateljih, drugih obiskov pa tako praktično nimam.
Ja, jaz sem tudi prvič za kaj takega slišala, pa sem se najprej smejala, češ, kakšna bedarija, potem se pa spomnila nekaj ljudi, ki prihajajo k nama (niso ravno najbližji prijatelji, so pa recimo v rednih stikih z mojim partnerjem, večinoma iz poslovnih razlogov), in res nikoli ne grejo na WC. In takrat sem začela razmišljati o tem, da mogoče to pravilo vendarle obstaja in da se ga določeni ljudje dejansko držijo.
Saj sem potem razmišljala tudi o tem, da je to nekakšna varovalka glede dolžine obiska – nekaj v stilu “odidi, preden te prime…” 🙂
Pri (pravih) prijateljih pa seveda ni debate, vsak od mojih ve, kje imamo WC, kozarce, pribor, krožnike, hladilnik in dodatno ležišče.
Ce imas s seboj lasten WC papir, potem je zadeva opravicena.[/quote]
Ker uporabljam majhne torbice, v njih zmanjka prostora za toaletni papir. A zelo grešim?
Če pri obisku ne smem na wc ali bi me kdo očitajoče gledal, da se to ne spodobi, je to jasen znak za moj odhod in razmislek o tem pri kakšnih ljudeh se potepam. Sčasoma bomo prišli manir, da je nevljudno vzeti ali popiti, kar ti ponudijo – vljudno bo biti gostoljuben, nevljudno bo ponujeno zaužiti…bolano.
Jaz sem fin in obziren obiskovalec — grem scat v kopalnico v umivalnik.
Da domača baba ne pizdi na desca, če bi blo use poscan okol sekreta ☺
userjem se pa u bide
Forum je zaprt za komentiranje.