Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Bonton

Bonton

Zadnjič smo v debati prišli do nenapisanih pravil, in sem izvedela, da menda ni vljudno, če greš na WC, ko si pri nekom na obisku.
Seveda sem bila šokirana, še posebej, ko sem pomislila, kolikokrat sem kršila to pravilo, spomnila sem se pa tudi kar nekaj ljudi, ki so bili pri nama na obisku, in res nikoli niso uporabili stranišča, če že, so se pa na polno opravičevali, češ da je res nuja…
Kako je s tem? Veste za to pravilo, ga upoštevate?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ne upoštevam tega pravila, ko je kdo pri meni na obisku, niti če sem sam kje na obisku. Prvič slišim kaj takega in upam, da zadnjič.
Meni se zdi bonton gostu svoj wc ponuditi, ne pa ga mučiti medtem, ko je pri meni na obisku. Kje je v tem bonton, res ne vem. Namerno sem malo obrnil. 😉
Govora je seveda o prijateljih, drugih obiskov pa tako praktično nimam.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mene pa zanima, katere ljudi imate na obisku, da se morajo počutiti tako nesproščeno v vašem domu.. 😉

Sicer pa za to “pravilo” prvič slišim in se mi zdi nesmiselno.

Ja, jaz sem tudi prvič za kaj takega slišala, pa sem se najprej smejala, češ, kakšna bedarija, potem se pa spomnila nekaj ljudi, ki prihajajo k nama (niso ravno najbližji prijatelji, so pa recimo v rednih stikih z mojim partnerjem, večinoma iz poslovnih razlogov), in res nikoli ne grejo na WC. In takrat sem začela razmišljati o tem, da mogoče to pravilo vendarle obstaja in da se ga določeni ljudje dejansko držijo.
Saj sem potem razmišljala tudi o tem, da je to nekakšna varovalka glede dolžine obiska – nekaj v stilu “odidi, preden te prime…” 🙂

Pri (pravih) prijateljih pa seveda ni debate, vsak od mojih ve, kje imamo WC, kozarce, pribor, krožnike, hladilnik in dodatno ležišče.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Prvič slišim za to bedarijo.

Predvidevam, da je to posledica človeške bolane težnje po sterilnosti.

Ce imas s seboj lasten WC papir, potem je zadeva opravicena.

Ce imas s seboj lasten WC papir, potem je zadeva opravicena.[/quote]
Ker uporabljam majhne torbice, v njih zmanjka prostora za toaletni papir. A zelo grešim?

Če pri obisku ne smem na wc ali bi me kdo očitajoče gledal, da se to ne spodobi, je to jasen znak za moj odhod in razmislek o tem pri kakšnih ljudeh se potepam. Sčasoma bomo prišli manir, da je nevljudno vzeti ali popiti, kar ti ponudijo – vljudno bo biti gostoljuben, nevljudno bo ponujeno zaužiti…bolano.

Ne poznam tega pravila. Mi pa ni simpatično hodit ne na tuje ne na javne wcje in to počnem samo, če je res nujno in če imam daleč do doma. Ampak to počnem zaradi sebe ne zaradi bontona.

Mislim da je tole daaaleč od pravila in da si Senza nasedla babjim čvekom “rekla,kazala” ,kajti takšne bedarije svoj živi dan nisem slišala.

Ko grem nekam na obisk in spijem zeleni čaj,hočem lulat in gotovo!

Moji obiski lahko po mili volji lulajo na mojem wc-ju. Še musko lahko poslušajo zraven. 🙂

Jaz sem fin in obziren obiskovalec — grem scat v kopalnico v umivalnik.
Da domača baba ne pizdi na desca, če bi blo use poscan okol sekreta ☺

userjem se pa u bide

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Pri meni imajo obiski na razpolago tudi na pol rešene križanke in kuli!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

hehe fino:))

Ce imas s seboj lasten WC papir, potem je zadeva opravicena.[/quote]…če ga nimaš greš pa lahko ven za grm ali kar na gredico, zato imamo motiko pred vrati da se zadeva lahko zakoplje…. :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ravno zato se reče obisk, ker obiskuješ tudi prostore in WC je eden izmed njih:). Pregledaš vse omarice, katere parfume uporabljajo, gele za tuširanje in podobno. To ti več pove o človeku kot sam čvek:)).

Pri nas imamo wc ločen od kopalnice.

Ni problem, če imaš skoz drisko. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Stikaš po tujih omaricah? Packa od packe !

Stikaš po tujih omaricah? Packa od packe ![/quote]

V bistvu ne, ker če me kaj zanima, raje direktno vprašam. Si pa mislim, kaj drugi počnejo, ker to tudi povedo:).

Stikaš po tujih omaricah? Packa od packe ![/quote]

V bistvu ne, ker če me kaj zanima, raje direktno vprašam. Si pa mislim, kaj drugi počnejo, ker to tudi povedo:).[/quote]

Zaman se zdaj nazaj vlečeš, podtikaš drugim svoje razvade 😛

V bistvu ne, ker če me kaj zanima, raje direktno vprašam. Si pa mislim, kaj drugi počnejo, ker to tudi povedo:).[/quote]

Zaman se zdaj nazaj vlečeš, podtikaš drugim svoje razvade :P[/quote]

To bo ja:). Lahko pridem tudi k tebi na obisk:)).

V bistvu sem se le spomnila besed kolegice, ko je razlagala, kako sovraži, če gredo njene prijateljice na WC, ker tako spoznajo vse njene nove pridobitve parfumov. In potem (kao) se čez kak teden zgodi, da imajo tudi one enake. Skratka…bolno.

Tej tvoji kolegici povej, da mora menjati prijateljice…..ker so brez okusa, brez smisla za trende in brez olike. Raje nič kakor takšne čarovnice tolerirati.

o šit ☺
le zakaj je kaznivo pobijati folk ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close