Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Bonton za otroke!

Bonton za otroke!

Bonton za otroke (ali kaj na to varianto) kupim!

Si me spomnila na tistega z Vojkom in Nado, ki ga je v 70. izdala neka zagrebška založba. Ta je bil res legendaren (pravzaprav enako kot druge knjige iz zbirke), ampak zdaj se ga gotovo več ne dobi. Na to temo je tudi Blazno resno popolni Dese Muck, vendar bi tudi zanjo skoraj stavila, da je razprodana. Morda v kakem antikvariatu.

Oja, tisti bonton z Vojkom in Nado sem zadnjič malo pregledala (ker so moji otroci zreli za branje bontona :((, pa je stvar sedaj povsem drugačna – norme obnašanja so čisto druge, tako da je skoraj komično brati, kako naj bi se otroci obnašali (pri mizi otrok npr. sploh ne sme nič govoriti).

Za Tendai: v knjižnici smo si izposodili bonton našega avtorja (lahko da je bil Škorjanc), pa je žal preveč suhoparen in smo se prebili le skozi tri ali štiri poglavja (starost otrok je 4 in 6 let). Knjižničarka nam je priporočila posamične knjigice o tem, kako naj otroci jedo, kako se opravičijo in podobno. Gospa v Konzorciju je tudi rekla, da trenutno ni nobenega bontona na prodaj, da pa je v kakšni leposlovni knjigici lepo opisano kakšno vedenje in nato poučna poanta (priporočila je npr. Godrnjavo pikapolonico, ampak te tudi ni več na prodaj, jaz sem jo potem kupila prek Abebooks v angleščini).

Ali je pri mizi dovoljeno poslušanje glasbe po slušalkah?

New Report

Close