Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice bombe ob rdečem morju

bombe ob rdečem morju

Hoj, odpravljam se v Sharm el Sheik, čez 14 dni, danes pa slišim o nekih eksplozijah. Ali kdo ve v katerih letoviščih se je to dogajalo, ali mislite, da je sploh za iti v Egipt?

Preberi si na http://www.24ur.com, se je zgodilo v hotelu Hilton v letovišču Taba (mrtvih naj bi bilo 19 ljudi, 40 jih še pogrešajo), potem pa sta odjeknili še dve manjši eksploziji med Tabo in Sharm el Sheikhom.
Nikoli ne veš kaj se ti bo zgodilo, itak se največ nesreč zgodi doma…tako da počakaj par dni in če se stanje ne bo umirilo potem premisli ali želiš (oz ali je bolj varno) raje ostati doma. Lp

Napad je mimo, če bo nevarno, bodo že agencije same odpovedale potovanje. Brez skrbi.

Je pa res, da so vse te destinacije politično rizične… Tega se je treba zavedat še preden se tako poležavanje plača…

lp

bv

Če ne boš šla, ti za primerno ceno takoj odkupim letovanje!

Brez panike! V naslednjih tednih bo to verjetno eno izmed bolj varovanih (varnih?) letovišč na svetu, pa tudi – kakšna je verjetnost, da se napadi na istem mestu ponovijo? In očitno je bilo, da so bili tarče Izraelci, če ne bi bila bomba kje v Sharmu veliko bolj “učinkovita”.

BTW: Sharm je veliko veliko večja turistična meka kot Taba. V Eilat (ki je na tistih nekaj km Rd. morja, ki pripada Izraelu) in Tabo hodijo v glavnem Izraelci. Taba je kake 2 uri vožnje z avtom proti severu, na meji z Izraelom.

No, to je moje skromno menje. Na tvojem mestu bi šla. Lepe počitnice!
lp

Hvala ti za vzpodbudne besede! Res sem jih bila potrebna, lp

Bolha, v Eilatu sem bil…

Tam imajo varovane hotele, predvsem za agencijske goste, izraelcev je zelo malo. večinoma so tujci, katerim potem prodajo še malo izraelsekga morja…

Bojan,
… verjetno odvisno od časa – zdej majo Izraelci en praznik in takrat je znano, da preplavijo določene resorte

jaz sem bil tam v turistični sezoni, okrog novega leta….

lp

bv

.. a židovskega?

našega….

.. namreč ker je židovski koledar (in seveda njihove počitnice) čisto drugačen od gregorijanskega (našega), njihovo novo leto (Rosh Hashanah) je bil letos enkrat sredi septembra. po tem datumu je še en kup verskih praznikov, ki so se zavlekli do danes. Npr. hanukkah, t. im. “židovski božič” bo letos 8. decembra.

lp. b

Jaz nebi šla.

Jaz tudi ne.

Kupim karte s 75 % popusta.

Gre kdo z menoj?

lp

bv

jest 🙂
takoj

Ne se toliko sekirat, saj to je le njihova interna zadeva. Sharm je le namenjen drugim turistom – ne Izraelcem. Zagotovo boš dobro varovana, ne sekiraj se če ne si pokvariš počitnice. Imej se lepo.
lp

jst bi šla, takoj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close