Bolniski stalez po preteku pogodbe
Lep pozdrav.
Imam vprasanje.
Z delom sem zacela 10.3.2014 s pogodbo za 3 mesece, potem so mi jo podaljsali se za 6 mesecev. Potem pa sem 14.8.2014 staknila poskodbo zapestja in 21.8.2014 mi je nastopil bolniski stalez. 9.12.2014 mi je potekla pogodba za dolocen cas a jaz sem se vedno v bolniskem stalezu ker so ugotovili da imam poko na kosti zapestja. Je upraviceno to da mi ne podaljsajo pogodbe in kaj lahko naredim v tem primeru ko ne morem delati zaradi taksne poskodbe? Grem na zavod? Prosim za pomoc s tem.
Na žalost niso dolžni podaljšati pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ki preneha s potekom časa neglede na morebitni bolniški stalež.
Je pa tako, da če bodo zaposlili kakega novega na tvoje delovno mesto, jih pač lahko tožiš v roku 30 dni od dneva prenehanja pogodbe. Verjetno so te zaposlili zaradi povečanega obsega dela.
Pozdravljeni,
Pogodba za določen čas je v konkretnem primeru potekla z 9. 12. 2014 ne glede na vaše stanje in status. Bolniški dopust v času, ko poteče rok, za katerega je bila sklenjena pogodba o zaposlitvi, ne vpliva na prenehanje delovnega razmerja, saj pogodba o zaposlitvi preneha z datumom prenehanja.
Na to bolniška ali druga odsotnost nima vpliva. Po tem dnevu se prijavite na zavodu za zaposlovanje. Če vam pripada pravica do nadomestila, vam v tem času teče pokojninska doba.
Lep pozdrav,
http://www.legas-kranj.si/pravno_svetovanje.html
info@legas-kranj.si
Forum je zaprt za komentiranje.