Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bolniška

bolniška

Zdravo!

Zanima me, če je osebni zdravnik edini, ki ti lahko odpre in zaključi bolniško (no, bolj me zanima za zaključitev le-te, saj sem izvedela, da mi jo odpre lahko tudi zdravnik, ki ni moj osebni zdravnik). V kolikšnem času je bolniško potrebno oddati, ali moraš obiskati zdravnika tako za odprtje bolniške kot tudi za zaprtje?

Hvala za odgovor in lep dan še naprej!

*A good friend will come bail you out of jail... But a true friend will bi sitting next to you, saying: ''WE screwed up, but we had fun!''*

Načeloma je to osebni zdravnik, če pa osebnega zdravnika ni, pa tisti zdravnik, ki ga nadomešča (oz. ste ga obiskali).
O dolžini bolniške odloča zdravnik in ne pacient sam, predvsem kar se tiče podaljšanja. Če želite prej zaključiti načeloma ni težav. V kolikor se podaljšuje pa odloča zdravnik oz. po 30 delovnih dneh imenovani zdravnik.Komunikacija z imenovanim zdravnikom je zelooo omejena, IZ odloča na podlagi papirjev in s pacientom ne kontaktira, tako, da je “usklajevanje” bolniške dejansko nemogoče. Še posebej, ker v tem primeru bolniško nadomestilo že pade na breme zdravstva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close