Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bolniška

bolniška

Zadnji teden v aprilu bila na bolniški in prinesla za april bolniški list.Nato sem bila še prvi teden v maju.
1. in 2. maj sta državni praznik. Kako se potem šteje kot bolniška ali državni praznik??

vse ti piše na bolniškem listu :)))

Kdaj si nastopila in tudi zadnji dan!

Šteje se kot bolniška…

lp

Če imaš dva bolniška lista, ki izključujeta praznika (tj. eden do 30.4., drugi od 3.5.), potem se ti praznika računata kot praznika, sicer pa kot bolniška.

Če imaš dva bolniška lista, ki izključujeta praznika (tj. eden do 30.4., drugi od 3.5.), potem se ti praznika računata kot praznika, sicer pa kot bolniška.[/quote]
Zagotovo se bolniška ni prekinila zaradi praznikov in je majski bolniški list od 1.5. dalje. Torej tudi prazniki bolniška.

Če imaš dva bolniška lista, ki izključujeta praznika (tj. eden do 30.4., drugi od 3.5.), potem se ti praznika računata kot praznika, sicer pa kot bolniška.[/quote]

Zagotovo se bolniška ni prekinila zaradi praznikov in je majski bolniški list od 1.5. dalje. Torej tudi prazniki bolniška.[/quote]

Če zdravnika prosiš, da tako naredi, potem naredijo tudi tako. Samo moraš reči. Sami od sebe pa res tega ne počnejo.

Praznik se ne šteje v bolniško.

LP

Prvi bolniški do 30.4, potem pa sem bila 5.5 na kontroli pa mi je zdravnik dal bolniško še za teden dni.

Gre za ustanovo,ki je zaprta ob sobotah in nedeljah..
1. in 2. maj sta državni praznik;torej dela prost dan (jaz pa naj bi imela bolniško na dan ko sploh ni delaven).

Ni logično, a tako je. jaz sem bila ravno tisti teden med prvomajskimi prazniki enkrat doma zaradi hčere, pa sem dobila namesto 3 dni bolniške in 2 dneva praznika, pri plači 5 dni bolniške. Jok:-((

Od takrat vedno prosim za dva bolniška lista, če mi bolniška pride tudi na kak praznik.

Odgovor, ki sem ga prejela v naši strokovni službi:

Če se bolniška nadaljuje čez praznik, potem je to bolniška. V drugem primeru, ko sta dva bolniška lista pa je plačan praznik.

Če ni prekinitve je bolniška čez praznik.

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Ja, pa saj je logično. Najbrž se vam bolniška ne more kar tako prekiniti in vi lahko prosto uživate praznike in hodite okoli potem ste pa spet na bolniški.
Nega pa je nekaj drugega in ni isto kot bolniška čeprav se pogovorno kar obojemu reče bolniška.

Jah no, logično je tudi, da si človek pribori kdaj pa kdaj kaj boljšega, kot je nizko plačana bolniška, pa drugače plačan praznik. Če ti gre zdravnik na roko, zakaj ne ???? Delodajalec ti ne bo šel, zdravnik pa, če imata s pacientom zdrav odnos, pa ti bo v tem primeru šel na roko! Mislim, da je to to! Drugače si ne znam razlagati, zakaj bi prekinjal bolniško in jo spet odpiral? Če si bolan, si bolan, tudi med prazniki ne boš bezljal okrog, gre zgolj za finančno plat te zadeve, če prav razumem.

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close