Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Bolniška zaradi nege

Bolniška zaradi nege

Imam bolniški stalež zaradi nege za sinka, ki je zlomil nogo in roko. Stalež bo kar dolg. Zanima me, ali smem iti ob vikendu malo ven na zrak, npr. na bližnji hrib, saj takrat lahko skrbi za sinka mož, ki je čez teden v službi.
Hvala.

Ne

Seveda greš lahko.

Lahko greš tudi popoldan, ko mož pride iz službe! Jaz npr. delam od 8-ih do 16-ih. Če imam nego za otroka, sem lahko ob 17-ih že kjerkoli in to brez slabe vesti!

Ne odgovarjaj, če nimaš pojma!

Ce si na bolniski bodi skozi, ne samo takrat, ko se ti ne de v sluzbo.

Bolniška ni isto kot nega!
Če si na bolniški, to pomeni zase, potem ne smeš nikamor.
Če pa si na negi za otoroka, potem ne smeš iti od doma samo v času, ko bi bila drugače v službi.

Otroka 😉

Jaz sem imela kontrolo v soboto ob 15.30,pa delam od pon.-do pet. od 6-14.
Nega otroka

če si nepismena se ne oglašaj.

Hvala vsem za odgovore! Verjamem, da ste vsi odgovorili iz svojih izkušenj.

Žal še vedno ne vem kakšno je pravilo. Morda pa je pravilo od primera do primera drugačo.

Vem, da bi bilo zame in za mojega sinka to dobro, možno pa je tudi, da bi kdo izkoristil priliko, pa naj gre za zaposlenega ali delodajalca.

drugačno 🙂

Na tvojem me sti bi zavrela elefon in vprašala direkt na ZZZS. Tako boš zagotov imela pravi odgovor. Lahko jim pa tdui napišeš vprašanje na mail in boš imela lepo pisni odgovor v rokah. Ampak če niso v tej državi vsi do konca poblesavili, greš po mojem seveda lahko ven, pa otrok verjetno tudi, saj nima predpisanega ležanja, sklepam vsaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close