Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bolniška za Zavodu?

bolniška za Zavodu?

Sem na Zavodu za zaposlovanje in trenutno prejemam nadomestilo. Imela sem prometno nesrečo. Kako je potem z bolniško in nadomestilom? Miruje, se zmanjša, podaljša?

mislim, da miruje, od tebe se pa ta čas ne zahteva, da aktivno iščeš službo..
to bi bila neka logika. zaziher pa ne vem.

Jaz sem ko sem bila v bolnici v času na Zavodu – javila, da me slučajno ne ganjajo in še mogoče izbrišejo. Ko sem se uredila prinesla papirje in gremo dalje. Saj na Zavodu ne moreš biti v bolniški. Javi, povej in bodo naredili zaznamek – da se ta čas pač ne ukvarjaš s pisanjem, obiskovanjem delodajalcev in da te pač pustijo mirovati – tebe. Javi pa le.

Da se, če se na Zavodu hoče.

Prijateljica si je na ta način “podaljšala” nadomestilo, da je šla med nadomestilom na porodniško in je tako dobivala višjo porodniško, kot pa če bi nastopila porodniško kot nezaposlena. Tako da se da, le na prvem zavodu se ne smeš pustit zavrnit.

In ti enačiš prometno nesrečo z porodniško. Stu matr, no

na zavod javiš, da si v bolniškem staležu (potrdilo s strani zdravnika moraš obvezno predložit glede na dogovor) nadomestilo “miruje” oz se za čas bolniškega staleža podaljša, vsekakor pa ne ostaneš brez dohodka, saj dobiš plačano boleznino oz. bolniško

Če imaš na zavodu za zaposlovenje pravico do denarnega nadomestila, imaš tudi pravico do bolniške. Na zavod za zaposlovanje prineseš bolniški list, tako kot da bi bila v službi. Če je bolniška daljša od 30 delovnih dni (neprekinjeno), potem si na mirovanju in dobivaš bolniško, ki je enaka kot nadomestilo (tako so vsaj meni zagotovili). Torej se ti pravica do denarnega nadomestila podaljša za čas ko si na mirovanju.

No, ker prebiram takšno “hendlanje”, se včasih zaposleni vprašamo, kam odhaja denar. Mar ne bi storili selekcij malo drugače, če so se zgodile in padajo v vsakem primeru na zaposlene. Ne gre za to, da vam v tem kontekstu ne bi kdo pomagal. Le za dejstva, da kot zaposleni lahko še vedno dostojno živiš in s tem financiraš še državo in brezposelne in vse ostalo, kjer se izražajo luknje v kasah.

Se opravičujem, da se kdo ne razburi. Gre na mnenje porodniške. Se bo tako vsaj nataliteta zvišala.

Mogoče se bi zvišala, če delodajalci nebi delili odpovedi zaradi tega ker smo ženske noseče…povedali so mi tri dni pred istekom pogodbe da mi jo nebojo podlašali ker sem tehnološki višek…..edino z bolniško sem se lahko zaščitla da bi donbila dostojno porodniško……a seved marca meseca pa bi me morali zaposlit za nedoločen čas je žalostno da se take stvari dogajajo ma verjami da nekaterim nosečkam ni prijetno biti na bolniški zaradi tega ker je izgubila službo ker so delodajalci kreteni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close