Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Bolniska – visina?

Bolniska – visina?

Sem se poskodovala med opravljanjem sluzbe na terenu (padla) in zdaj sem na bolniski. Zanima me izplacilo visine bolniske. Naj bi bilo baje 100%. Drzi?

Visina bolniske naj bi bilo lansko povprecje? Jaz sem imela lansko leto povprecje place 1100e, letos pa 450e. Koliko potem dobim bolnisko?

Saj ne bi toliko sprasevala, ce bi bila poskodba malenkostna, bom pa vsaj 1 mesec na bolniski, ce ne vec in s 450e niti poloznic ne pokrijem.

Če ne bom sedaj napisala kakšne neumnosti 🙂 potem dobiš prvi mesec svojo plačo (ker je poškodba na delu 100% osnovo). Po enem mesecu, ko ti bolniško plačuje zzzs boš pa dobila lansko povprečje(kar je lahko veliko višje).
Jaz sem imela pri bolezni tako.

Nadomestilo s strani ZZZS ne more biti višje kot bi bila plača. Je pa res 100% glede na lansko osnovo, vendar ne sme preseči plače, ki bi jo prejela za redno delo.

tanya višje ne vendar v povprečje ti padejo tudi vsi dodatki. Prvi mesec pa dobiš le osnovo. A to drži?

To drzi za prvih 30 delovnih dni, kar je skoraj mesec in pol, ostalo je vezano na lansko dohodnino.

Če boš en mesec na bolniški, ti jo bo izplačal delodajajlec v višini 100%, torej 450€. Če bo bolniška daljša kot 30 delovnih dni (caa en mesec in pol), ti jo izplača zavod, vendar ne višjo, kot če bi delala, torej 450€ in ti tukaj lansko povprečje nič ne pomaga, ker mora delodajalec na obrazcu, katerega predloži zavodu tudi navesti, koliko bi imel delavec plačo, če bi delal.

Plača ti je v zadnjem letu drastično padla. A so se v podjetju odločili, da vam en del plačujejo na roko?

Topsy, ali pri prvih 30 dnevih /na račun firme/ se upoštevajo samo delovni dnevi, praniki in nedelje ne? Sobote imam pa delovne. Jaz sem nastopila bolniško 19. julija, kdaj se mi potem izteče prvih 30 dni bolniške?
Hvala ti za odgovor in trud!

Torej, kakor koli obrnem, dobim 450e.

Ja,del place se izplaca skozi potne, ze prej se je nekaj, zdaj se pa se vecji del. svinjarija.

Poškodovana…tud jaz sem zdej na bolniški, ki bo trajala vsaj dva mesca….zlom rame….dobla bom 80% plače, seveda brez prevoza in malice…cca 350-400 evrov…kriza….
kakšno poškodbo pa imaš ti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close