Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bolniška, regres, dopust, prek. del. razmerja

bolniška, regres, dopust, prek. del. razmerja

Pozdravljeni;
nekaj me strašno muči, pa bi prosila za pomoč.
S 01.11.09 sem se preko subvencije s strani zzzrsja zaposlila za dol. čas dobo 1 leta.V tem času sem bila večkrat odsotna iz del.mesta zaradi nege sinčka, ki je bil večkrat bolan, vmes pa sem zbolela tudi sama in kar nekaj časa bila odsotna. Trenutno sem na bolniški zase, kjer čakam na komisijo.
V podjetju so mi zaradi moje odsotnosti ponudili, da bi sporazumno prekinili del. razmerje. Ali oni lahko sploh to storijo?
Ne vem kaj storiti saj me je strah, da bom morala vračati sredstva zavodu nazaj.
Zanima me tudi ali mi pripada regres, saj so mi v začetku povedali da ga bom dobila….. pa ga ni. Nekateri zaposleni pa so ga dobili v 7.mesc.
Ker ne vem še koliko časa bom na bolniški, me zanima kako lahko koristim letni dopust pred iztekom pogodbe? Imam pa še skoraj cel dopust za koristit.
Lepo prosim za odgovore, v naprej se vam iz srca zahvaljujem……saj mi bote s sem res v veliko pomoč.
Hvala in lp

Ponudijo ti lahko, samo če boš pametna, potem ponudbe ne boš sprejela. Ker odpustiti te pa dokler si na bolniški ne morejo. Če si bila na bolniški, to na pravico do dopusta in regresa ne vpliva, zato imaš pravico do enega in drugega. Pri delodajalcu vloži pisni zahtevek za regres, če ti ga v 8 dneh ne da, ga lahko tožiš. Jaz bi prej poklical še inšpekcijo, saj bo ta stvar verjetno uredila hitreje. Letni dopust lahko koristiš takrat, ko nisi na bolniški. Če boš na bolniški do 1.11. potem pri tem delodajalcu letnega dopusta ne moreš koristiti, ker ga nimaš kdaj. Lahko pa pač bolniško prekineš in greš na dopust. Vendar se v tem primeru prej dogovori z delodajalcem, da si ne bo potem kaj namislil, da zaradi potreb delovnega procesa ne moreš na dopust. Vsekakor pa se bo upiral, saj tvoj dopust zanj predstavlja večji strošek kot bolniška.

Dopust ti odredi delodajalec,sam ga lahko vzameš/izbereš le dan ali dva.

To je res, vendar ti mora omogočiti, da porabiš vsega.

naj lepša vam hvala za vse odgovore
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close