bolniška nad 30 dni
Spodaj je že odprta tema. Mene pa zanima,ker še do zdaj nisem nikoli sploh bila v bolniški kaj moram naredit. Ali konec meseca odnesem samo bolniški list v podjetje ali je še potrebno kaj drugega urejat. Dobim potem isto plačilno listo iz podjetja ali iz ZZZS. Mislila sem, da mi plačo oz. bolniško obračuna podjetje 80% od brutto OD, zdaj pa vidim, da to obračuna ZZZS po preteklem letu. Torej kolko se obračuna bolniška nad 30dni 80% ali 90%? Hvala.
V vsakem primeru se bolniški list odda do konca tekočega meseca bolniške odsotnosti; če le ta traja iz konca meseca v začetek naslednjega meseca, se bolniški list za prejšnji mesec odda do konca meseca, za naslednji mesec pa prav tako do konca drugega meseca. Ponekod morajo oddati bolniške striktno do zadnjega v mesecu, ponekod lahko za pretekli mesec oddajo bolniške liste do 05. v naslednjem mesecu ali 08., odvisno od delodajalca.
ZZZS izplačuje samo od 31. dne začasne zadržanosti (bolezen, poškodba), razen v negah, mislim da otrok že od 01 dne.
Za bolezen je 90%, za poškodbo izven dela ali po tretji osebi je 80%, za poškodbo pri delu, z izpolnitvijo obrazca Poškodba pri delu je 100%, za nego otroka je 100%, nega svojca 70%.
Bolniški list lahko tudi pošlješ v službo, najbolje priporočeno. Če odnesete osebno, je tudi fajn, če ga oddate z vročilnico, da imate dokaz o prejetju iz strani delodajalca (če bi se izgubil, založil ipd.).
Forum je zaprt za komentiranje.