Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bolniška nad 30 dni

bolniška nad 30 dni

Spodaj je že odprta tema. Mene pa zanima,ker še do zdaj nisem nikoli sploh bila v bolniški kaj moram naredit. Ali konec meseca odnesem samo bolniški list v podjetje ali je še potrebno kaj drugega urejat. Dobim potem isto plačilno listo iz podjetja ali iz ZZZS. Mislila sem, da mi plačo oz. bolniško obračuna podjetje 80% od brutto OD, zdaj pa vidim, da to obračuna ZZZS po preteklem letu. Torej kolko se obračuna bolniška nad 30dni 80% ali 90%? Hvala.

V vsakem primeru se bolniški list odda do konca tekočega meseca bolniške odsotnosti; če le ta traja iz konca meseca v začetek naslednjega meseca, se bolniški list za prejšnji mesec odda do konca meseca, za naslednji mesec pa prav tako do konca drugega meseca. Ponekod morajo oddati bolniške striktno do zadnjega v mesecu, ponekod lahko za pretekli mesec oddajo bolniške liste do 05. v naslednjem mesecu ali 08., odvisno od delodajalca.

ZZZS izplačuje samo od 31. dne začasne zadržanosti (bolezen, poškodba), razen v negah, mislim da otrok že od 01 dne.

Za bolezen je 90%, za poškodbo izven dela ali po tretji osebi je 80%, za poškodbo pri delu, z izpolnitvijo obrazca Poškodba pri delu je 100%, za nego otroka je 100%, nega svojca 70%.

Bolniški list lahko tudi pošlješ v službo, najbolje priporočeno. Če odnesete osebno, je tudi fajn, če ga oddate z vročilnico, da imate dokaz o prejetju iz strani delodajalca (če bi se izgubil, založil ipd.).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close