Bolniška in odpoved zaradi stečaja
Pozdravljeni,
Poraja se mi dilema glede bolniške med prejemom odpovedi in upam, da mi lahko pomagate.
Zaradi stečaja smo vsi zaposleni dobili odpovedi pogodbe, ki smo jo podpisali 8.10.2009, s 15 dnevnim odpovednim rokom, kar pomeni da imam odpoved pogodbe s 23.10.2009.
Trenutno sva z možem v postopku umetne oploditve, kar po mojih informacijah pomeni, da se to smatra kot rizična nosečnost in imam možnost bolniškega staleža za celoten čas nosečnosti, dokler ne nastopim porodniške. Ta trenutek še imam razne preiskave in terapije, do dejasnke oploditve pa naj bi prišlo konec oktobra oz. v začetku novembra. Glede na potek zdravljenja neplodnosti imam že zdaj možnost, da grem v bolniški stalež, torej dokler sem še v delovnem razmerju. V primeru, da bi obdržala zaposlitev, bi ob nastopu nosečnosti takoj šla v bolniško. Tukaj pa me zanima, kaj potem v mojem primeru, ob poteku odpovedi to pomeni? Ali bom lahko ob prekinitvi delovnega razmerja do zanositve in ob morebitni uspešni zanositvi nadaljevala bolniško na CSD in tako dobivala bolniško nadomestilo od njih?
Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.