BOLNIŠKA DOPUST
imam vprašanje bil sem 6 mesecov na bolniškem zaj pa delam 4 ure dnevno 4 ure pa bolniške,imam še celotni lanski dopust,zdaj pa hoče direktor za grem na dopust in mi piše vsaki dan dopust,jaz pa hočem da mi piše dnevno 4 ure dopusta in 4 ure bolniške imam to pravico,saj bolniško mi plačuje ZZZS,tako da bi mi dopust ostal da bi ga koristil še v aprilu in maju, moram še to povedat da krajšani delovni čas mi je odobrila ZZZS 1 mesec?
Dopust se koristi oz. piše po dnevnih. Se pravi, tudi, če delaš samo 4 ure, 4 ure pa bolniška, se ti piše en dan dopusta.
Po človeški plati pa velja, 1 mesec delaš po 4 ure, se pravi, v tem času niti ne boš pokoristil celotni lanski dopust, pa še ostane ti cel letošnji. Moraš tudi malo razumeti direktorja, ki ima delavca dolgo časa na bolniški, potem pa ko pride, ma pa še tolk dopusta, da ne ve, kam z njim. Jaz bi na tvojem mestu vzel dopust že sedaj, drugače ti lahko kasneje kako drugače podjetje nagaja.
V 4. odstavku 160. člena ZDR-1 je določeno, da se letni dopust določa in izrablja v delovnih dnevih. Podobne določbe so vsebovali tudi prejšnji ZDR-ji. O tem vprašanju je odločalo celo Ustavno sodišče RS
Forum je zaprt za komentiranje.