Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bolniška-dopust

bolniška-dopust

Pozdravljeni!!!

Rabim nasvet oz. na koga naj se obrnem.

Sem redno zaposlena od sep.2010 na bolniškem staležu (rizična nosečnost), glede na to da imam še od leta 2010 približno 25 dni letnega dopusta in sedaj z letom 2011 dobila nov dopust približno 43 dni (ni še odločbe o letnem dopustu), me zanima:

1.) porabila bi še nekaj dopusta, vendar so mi službi dejali da iz bolniške ne morem na dopust. ginekologinja mi je odsvetovala moje delo, saj sem izpostavljena raznim infekcijam, sevanju. Delam namreč v zdravstvu.

2.) Ali mi bodo res vzeli nekaj dni dopusta-na podlagi česa?

3.) Kaj pa regres ali ga bom dobila in ali mi ga bodo tudi zmanjšali?

Se pravi letošnji 2011 letni dopust bom lahko koristila še drugo leto 2012, ko pridem iz porodniške Pa še to verjetno samo do konc junija? Meni pa se porodniška zaključi aprila. Se pravi lahko drugo leto vzamem dopust maj-junij da mi ne bo dopust propadel.????

LP in srečno 2011!!!!!

Res je da iz bolniske ne mores na dopust.Je bilo pri meni enako,je čist odvisno od delodajalca.Pri meni se je potem tako izslo da mi v 7 mescu komisija ni podalsala bolniske in sem itak potem mogla v sluzbo in ker sem bila v sluzbi sem potem lahko koristila dopust.
Če prav vem ti bo dopust od leta 2010 propadu, če bos na bolniski.Za leto 2011 pa mislim da ti tudi propade 10 dni ostalo bos pa lahko koristila do junija 2012.Naj me kaksna popravi če sem narobe povedala.

Hvala za odgovor.

Se pravi če mi bolniško prekinejo in če grem delat za npr. 1 teden-a potem lahko zaprosim za dopust? Drugače mi propade. Je pa en velik ? če mi ga bodo odobrili!!!!!
Sam se mi pa tole ne zdi glih najbolj fer….sej nismo sami krivi da smo bolani (ko bi ga vsaj nekaj izplačali). No ja kakorkoli izvedela sem tisto kar sem želela!!!

Hvala še enkrat!!!

Ja če bi sla v sluzbo mislim da bi ti mogli dat dopust.Zdaj moras sama vedt v kaksnem stanju si za delat pa kaj delas,da se ti kaj ne poslabsa.Sej ti pravim men so ga edin tko dal.
Upam da ti rata.

Regres moraš dobiti v celoti, saj imaš kljub bolniški pravico do dopusta, čeprav ga ne moreš koristiti.
Jaz ti odsvetujem prekinitev bolniške, če nisi že vnaprej dogovorjena v podjetju, da greš na dopust.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close