Bolniška če je otrok v bolnišnici
Ja, res je tako. Pripada ti za prvi dan, ko otroka pripelješ, in zadnjega, kootroka odpelješ. vmes ti ne pripada inse znajdi, kot veš in znaš, če hočeš biti ob otroku.
V času ko je otrok v bolnišnici je zanj ustrezno strokovno poskrbljeno.
To pač plačuje zavarovalnica.
Torej si tolmačim tako – če bo zavarovalnica plačala mamo se od nje pričakuje da bo opravljala delo medicinske sestre.
V nasprotnem primeru pa medicinska sestra opravlja delo plačano od zavarovalnice, ki pa ga podpira še mama ( oče, tete, stric) v dobrobit bolnega otroka.
Točno o tem sem jaz pisala. Pa saj so večinoma otroci v bolnici krajši čas, par dni. Za dan, ko gre v bolnico, dobiš bolniško. Za dan, ko gre iz bolnice, dobiš bolniško. Potem moraš “pokrit” pa še rečmo 2-3 dni. A ni logično, da zato daš brez debate svoj dopust (kot je pravilno in tukaj je ključno, da so delodajalci razumevajoči)? zakaj je treba vpletat zdravnike v razna goljufanja? Sploh pa bolnisnica ni spraševala o tem …
Sem imela otroka v bolnici pri 2.5 letih. Pediater mi je dal bolniško za dan sprejema, odpusta in po odpustu za nego. Za vmesne dni pa mi je dal bolniško moj zdravnik. To opredelijo kot neke psihične težave ali stres ali nekaj podobnega in to počne precej splošnih ravno zato da ima starš možnost biti ob otroku. V bolnicah pa poudarjajo ravno to kako je dobro za otroka če si ob njem. V ta namen je tudi oddelek odprt cel dan, tako da so starši lahko ob otroku. Meni so dovolili ostati tudi do 10 ure zvečer, dokler ni otrok zaspal. Prihajala pa sem okoli 9 zjutraj.
Kar oglasi se pri svojem splošnem zdravniku.
Tudi jaz sem dobila bolniško, ko sem bila s sinom v bolnišnici. Zdravnica je rekla, da sploh ne bo komentirala zakonodaje.
Me je prav malo brigalo, če bi me prišli kontrolirat, celega hudiča bi zagnala po medijih. Tudi če bodo kdaj našo zdravnico zaradi koga drugega zafrkavali, jo bom javno podprla.
Ljudje brez problemov dobijo bolniško, ker pojamrajo, da jih boli hrbet, za otroka dobiš bolniško, če ima navadno virozo, a za v bolnišnico, kjer so nekateri res revčki, pa ne? Neumnost!
Pa ne mi zdaj pametovat, da v bolnišnici za otroke skrbijo sestre! Moj sin ni bil med ta hujšimi revčki, operacija nič posebnega, a na dan operacije in dan potem, ko je imel hude bolečine, si ne predstavljam, kako bi sestre skrbele zanj polegvseh drugih otrok na oddelku.
Kaj zdaj, a bo kdo sestavil peticijo, da podpišem?
Forum je zaprt za komentiranje.