Bolniška ali sem dolzen v službi javiti, da imam karanteno
Anonimno 2455, 31.01.2022 ob 15:56
Ker sem v bolniški, me zanima ali se dolžna delodajalcu javiti, da sem v karanteni, zaradi stika z visoko rigi no osebo, ki je dobila potrjen covid 19.
A si na bolniski? Ce si, si ze javila, da si na bolniski in bos koristila bolniski stalez.
poleg bolniske si pac fasala se kranteno. To deodajalca ne zanima, ker koristis bolniski stalez.
torej, po domace: ce si v bolniski ne mores delat, ker se moras pozdravit. Ce si v karanteni lahko delas od doma, kat pa ne mores, ker si v bolniski. Razumes?
v casu bolniske bi si sla lahko v trgovino kak kupit, ampak ker si fasala karanteno, si v casu bolniske omejena na svoj domaci naslov in ne smes hoditi naokoli.
Upam, da si razumela 🙂
ali morajo biti sorojenci doma, 31.01.2022 ob 20:12
Otrok je bil danes na HAGT +. Peljala sem ga še na PCR. Izvid bo verjetno jutri, morda celo pojutrišnjem, danes zagotovo ne.
Je karantena za sorojence in od kdaj?
Ko je bil eden izmed otrok + oktobra, so na NIJZ dejali, da se karantena šteje od dne, ko se dobi izvid.
Karantena je za sorojence in za starse, v kolikor delajo v gospodarstvu in ne spadajo v izjeme (npr. 3x cepljen)
v vsakem primeru – posluzuj se zdrave kmecke pameti. Ker tudi 3x cepljeni pkoli mene zbolevajo.
Če si na bolniški ALI delaš od doma je to tvoja osebna stvar (kot vse povezano z zdravjem je). Ne vem zakaj bi moral sporočati to stanje. Seveda, če moraš na dan karantene v službo to potem že sporočiš. Pri nas je šef rekel (bolna sta mož in otrok): “saj je vseen, kar pejt, itak je virus povsod” in kar ni hotel potrditi dela od doma”. Da ne smem iti čez vrata sem mu morala dodatno reči.
Forum je zaprt za komentiranje.