bolniška, 2 letna dopusta in porodniška
Pozdravljeni.
Vem, da ste dobili veliko vprašanj na to temo, vendar meni še vedno ni jasno.
Zato prosim za pomoč.
Zaposlena sem za nedoločen čas, v letu 09 zanosila in zaradi zdravstvenih težav ostala celo nosečnost v bolniškem staležu, ostal mi je 1 celi dopust, zdaj sem na porodniškem dopustu in ostal mi bo še 2 dopust. Porodniška se mi izteče 26. dec. 2010.
Zanima me, kako je z dopusti? Ali mi ga lahko delodajalec izplača oba, samo enega, pa drugega koristim ali kako? Regresa še tudi nisem dobila, saj mi baje ne pripada in po končanem porodniškem bom verjetno ostala brez službe (tako je namignil delodajalec). Naj bi bila izredna odpoved. Kako je tudi s tem?
Nič več mi ni jasno.
Prosim za odgovore na moja vprašanja.
lp
mamibelani
Zaposlena sem za nedoločen čas, v letu 09 zanosila in zaradi zdravstvenih težav ostala celo nosečnost v bolniškem staležu, ostal mi je 1 celi dopust, zdaj sem na porodniškem dopustu in ostal mi bo še 2 dopust. Porodniška se mi izteče 26. dec. 2010.
Dopust za leto 2009 bi morali koristiti do junija 2009, ker ga niste vam zapade. Pripada pa vam za leto 2010 dopust, lahko vam odštejejo 10 dni, ker jih niste izkoristila v letu 2010- zato vam predlagam, da ste do konca leta na dopustu in izkoristite vsaj tisti del, ki ga lahko.
Zanima me, kako je z dopusti? Ali mi ga lahko delodajalec izplača oba, samo enega, pa drugega koristim ali kako? Regresa še tudi nisem dobila, saj mi baje ne pripada in po končanem porodniškem bom verjetno ostala brez službe (tako je namignil delodajalec). Naj bi bila izredna odpoved. Kako je tudi s tem?
Regres vam pripada s pravico do dopusta, se pravi imate pravico do regresa za 2009 in 2010. Glede odpovedi je pa najbolje, da počakate da jo dobite- ker je več različnih možnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.