bolničar negovalec – kakšna je plača?
A si pripravljen-a pomivati usrane riti naših nekdanjih iskoriščevalcev? Ko se nafilajo s tabletami, smrdijo hujše od vsakega gnoja…
A bi vsak dan v jedilnici brisal-a kozlanje, ki se vleče kot žvečilka iz votline pod nosom?
A bi strigel orumenele in poroženele nohte na kopitih?
A bi vohal posušene *ičke?
Že na vhodu v Dom upokojencev te “pozdravi” dišeč vonj po posranem!
V Slo. je plača šecto, zato idi raje v Avstrijo – > 1300 € netto!
“A si pripravljen-a pomivati usrane riti naših nekdanjih iskoriščevalcev? Ko se nafilajo s tabletami, smrdijo hujše od vsakega gnoja…
A bi vsak dan v jedilnici brisal-a kozlanje, ki se vleče kot žvečilka iz votline pod nosom?
A bi strigel orumenele in poroženele nohte na kopitih?
A bi vohal posušene *ičke?
Že na vhodu v Dom upokojencev te “pozdravi” dišeč vonj po posranem! “
tudi ti boš nekoč imel usrano rit…..in se filal s tabletami, tudi ti boš imel nekoč poroželene nohte na kopitih…….mislim…kakšen odnos do starejših ljudi…….
PRIŠEL BO ČAS, KO SE BOŠ SPOMNIL SVOJIH BESED, KO BOŠ IMEL:
– USRANO RIT
-ORUMENELE IN POROŽENELE NOHTE NA KOPITIH
– POSUŠENEGA PTIČKA
IN BOŠ SMREDEL PO POSRANEM
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kar se tiče plače B/N, je res slaba, takšno delo ki ni lahko, prvič, je fizično, drugič delo z ljudmi (tud če maš ti slab dan, doma ne vem kakšne probleme, jih na delu,bolš za tebe da ne kažeš, delamo z ljudmi ne s papirji), tretjič pa, kjerkoli bo bolničar delu ga nihče od “višjih” ne bo cenu, ne njegov trud, skratka nič, z lastnih izkušen te bo še kaka medicinska sestra jebala u glavo..Tak da delo je pač takšno kakršno je, jebat ga…treba je razumet starejše ljudi, jst na delu z njimi nimam pripomb, mam pa velike pripombe nad šefi itd…izkoriščevalski.. Če bi mela možnost ukrepanja bi absolutno zvišala plače in mal bol cenla ta posu.. vsaj to…
Ha, a avstrijske ritke in kozlanje ne smrdi? Tudi sama delam kot negovalka v slovenskem domu za ostarele za 600 evrov, ampak je že tisti občutek, da si naredil nekomu nekaj dobrega, neprecenljiv. Ti ljudje, ki jih danes negujemo, so bili svoj čas pridni delavci, skrbni starši in dobri ljudje, danes pa v družbi veljajo za nepotreben balast. Ne pozabit, TUDI MI BOMO NEKOČ STARI!!!
Pozdravljeni, mene samo zanima ali je 600€ placa in ali razliko do minimalne place placa drzava v javnem sektorkju?
ker bom zacel delati kot bolnicar v operativnem bloku in sem zacetnik pa me samo zanima ali razliko do minimalne placa drzava ter kaksni so dodatki? Vozil se bom 60km stran od ukc
najlepsa hvala
Lunca294, 23.06.2021 ob 06:33
Pozdravljeni, mene samo zanima ali je 600€ placa in ali razliko do minimalne place placa drzava v javnem sektorkju?
ker bom zacel delati kot bolnicar v operativnem bloku in sem zacetnik pa me samo zanima ali razliko do minimalne placa drzava ter kaksni so dodatki? Vozil se bom 60km stran od ukc
najlepsa hvala
Razliko do minimalca doplača delodajalec, nikomur tega ne doplača država!
Forum je zaprt za komentiranje.