Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Boli me, ker si sin ni ustvaril družine

Boli me, ker si sin ni ustvaril družine

Avtorica, če je tako, kot si napisala, se nimaš česa obtoževat. Do sedaj še ni imel sreče, morda pa jo bo še imel. Morda boš tudi še vnuke dobila. Na silo ne gre nič, ko pride pravi čas, pač pride.

Oh ja, kaj pa če noče otrok?
Kaj, če niti noče biti v vezi?
Ali pa, da je homo?
Sicer mislim, da je prva varianta, da preprosto noče imet otrok, lahko je pa tudi druga ali tretja.

Lej, jaz razumem, da ti je hudo. Na sinovo življenje gledaš skozi svoje oči, torej ker je tebi smisel dajala družina in veš, kako hudo bi ti bilo brez nje, si prepričana, da sedaj sin zelo trpi. Njegovo situacijo zrcališ nase in si predstavljaš, kako bi bilo tebi. To razumem. Ampak si prepričana, da je tudi sin takega mnenja? Mogoče mu je čisto ok, da je tako, kot je. Tudi če ni ravno vesel kot rožica, navsezadnje tudi ljudje z družinami ne cvetijo in vriskajo ves čas, je mogoče čisto zadovoljen. Zato nehaj mučiti sebe in moriti njemu. Ker tudi če mu nič ne rečeš, gotovo čuti tvojo napetost. Pusti ga. Z možem nista naredila nič narobe. Če je znal najti eno punco, bi znal tudi drugo, če bi mu bil interes.

Če bi ti pa sam potožil, kako mu je zaradi tega hudo, potem pa te razumem. Nobena mama ne bi ob tem ostala hladna in vsaki bi bilo upravičeno hudo.

Predvidevam, da je po tisti prvi zvezi, ki je razpadla in je celo zapadel v depresijo, si je morda zadal, da si novega razočaranja, navezanosti ne bo več naložil. Ampak to mora on predelati. Nekateri določenih stvari nikdar ne prebolijo. In posledično ostajajo ‘srečni tam, kjer se počutijo varni.
Sicer pa, saj ni star 70 no. S tem t.i. siljenjem lahko kvečjemu dosežeš le, da še bolj zapre svojo školjko.

Ključna beseda za vse te debate je: ŠE ni…

Moja mama je imela enake misli, kadar sem bil samski. To je normalno razmišljanje za starše, a vseeno – ni za silit. Predvsem zato, ker čisto nič ne pomaga.

Lahko pa takšni starši kaj pomagate – povabite kakšne primerne potencialne partnerje svojih otrok (ali pa njihove starše, če ste znanci) na obiske, pa se kaj družite… mogoče pa bo kaj. Nekoč.
Samo ne pretiravati s tem – sploh če otrokom ne paše.

Na to, da je v tisti zvezi pogruntal da zenske niso zanj da ima raje moske – in da sedaj v miru zivi svoje zivljenje, tebi si pa zaradi vseh tihih pritiskov in tvojih (ne njegovih) zelja ne upa, ali ne zeli povedati, to pa nisi pomislio?
[/quote]
Ne, tega noče pomisliti, čeprav je v njenem opisu precej indicev, ki kažejo na to.

Sem avtorica teme. Ne zdi se mi, da bi bil gej. Glede tega smo bili v družini vedno odprti, sem homoseksualce vedno zagovarjala. Mislim, da bi opazila, če bi bil homoseksualno usmerjen, kolikor sem opazila, so mu vedno bile všeč dekleta. Je pa res intelektualec, pameten, zanimajo ga knjige, ekologija, ni običajen fant, ki bi ga zanimalo popivanje, žur, šport.

quote=”ne tega pa že ne” post_id=12953539 time=1559845889]

Ne, tega noče pomisliti, čeprav je v njenem opisu precej indicev, ki kažejo na to.
[/quote]

Da te ni sram! Avtorica je lepo povedala, da si je želela več otrok, vendar je imela dva spontana splava! Če ne moreš napisati nič pametnega, svoje neumnosti obdrži zase!
Avtorica, te popolnoma razumem. Sina imaš rada, skrbi te zanj, da ne bo imel nobenega, ko bosta vidva z možem umrla. Vsaka prava mati, vsak pravi oče, si želi, da bi bil njegov otrok srečen!
Pri vzgoji nista naredila nič narobe. Tudi s tvojim sinom ni nič narobe. Morda še ni srečal prave osebe, ali pa se ne obremenjuje s tem, da si mora pač ustvariti družino. Skratka, spoštuj njegove želje in ne drezaj preveč vanj. Srečno!

Ali se pri vas sploh kaj pogovarjate in zakaj se ne?
Vseeno mislim, takole na daleč (ker tvojega sina ne poznam) , da ima težave z navezovanjem stikov z ženskim spolom.
Že pri dvajsetih bi moral frčati za puncami!
Si mu kdaj dala kot mama kakšne življenjske nasvete o življenju v dvoje? Si ga spodbujala ali se o puncah niste nikoli pogovarjali in je bila to tabu tema?
Prvič nisi spraševala, kaj je šlo narobe.Zakaj ne?
Prepričana si, da se tvoj sin skrivaj čuti osamljenega? In zakaj ga o tem nič ne vprašaš?
Sicer ti tega ni rekel, če si na to kaj namignila?
Pa zakaj je treba skrivati in namigovati? Zakaj ga nikoli direktno ne vprašaš?
Po moje tvoj sin okrog punc nič ne upa…Prevzel je tvoje obnašanje…ko ga ti tudi ne upaš nič vprašat, pa tvoj sin je….

V očeh , ja….Po moje ima on tudi vse punce samo v očeh….Ko je treba z besedami – jih pa ni…Besed mislim…On misli, da mu punce v očeh berejo, kaj bi on rad…

Ja, vsaki človeški dinastiji enkrat pride konec. Če ste toliko tisočletij zdržali, bogve, koliko ljudem ste nasilno preprečili razmnoževanje. Kdo ve koga je vaš nasilni prednik skrajšal za glavo. Vse se konča z nekim razlogom. Zdaj ste pač vi na vrsti za izumrtje.

Ja, vsaki človeški dinastiji enkrat pride konec. Če ste toliko tisočletij zdržali, bogve, koliko ljudem ste nasilno preprečili razmnoževanje. Kdo ve koga je vaš nasilni prednik skrajšal za glavo. Vse se konča z nekim razlogom. Zdaj ste pač vi na vrsti za izumrtje.
[/quote]

Bo že nekaj na tem…Vsak normalen fant bo oči metal za puncami.Že v osnovni šoli.Ta mama ni povedala vsega.Sumim, da ga je psihično privezovala nase ali pa nobena ni bila dovolj dobra.

Kaj avtorico tako moti, da sin ne bo širisvojih genov? ker so tako krasni, ali kaj?

Bo že nekaj na tem…Vsak normalen fant bo oči metal za puncami.Že v osnovni šoli.Ta mama ni povedala vsega.Sumim, da ga je psihično privezovala nase ali pa nobena ni bila dovolj dobra.
[/quote]

Ste ti vsi malo omejeni? jaz zase vem, da svojim starim nisem nikoli nič razlagal o sovjih spolnih izkušnjah .

Ste ti vsi malo omejeni? jaz zase vem, da svojim starim nisem nikoli nič razlagal o sovjih spolnih izkušnjah .
[/quote]

Ni treba govoriti o svojih spolnih izkušnjah, ampak o primernih puncah za življenje v dvoje.

[/quote]

Neverniki ste na splošno taki. Ko boš imel finančne probleme, h komu boš šel najprej jamrat ? Frendom?

Ali se pri vas sploh kaj pogovarjate in zakaj se ne?
Vseeno mislim, takole na daleč (ker tvojega sina ne poznam) , da ima težave z navezovanjem stikov z ženskim spolom.
Že pri dvajsetih bi moral frčati za puncami!
Si mu kdaj dala kot mama kakšne življenjske nasvete o življenju v dvoje? Si ga spodbujala ali se o puncah niste nikoli pogovarjali in je bila to tabu tema?
Prvič nisi spraševala, kaj je šlo narobe.Zakaj ne?
Prepričana si, da se tvoj sin skrivaj čuti osamljenega? In zakaj ga o tem nič ne vprašaš?
Sicer ti tega ni rekel, če si na to kaj namignila?
Pa zakaj je treba skrivati in namigovati? Zakaj ga nikoli direktno ne vprašaš?
Po moje tvoj sin okrog punc nič ne upa…Prevzel je tvoje obnašanje…ko ga ti tudi ne upaš nič vprašat, pa tvoj sin je….
[/quote]

Pomoje je bolj samotar in mu tako ustreza. Ce ga kot otroka nista maltretirala, mu zbujala obcutka manj ali vecvrednosti, ponizevala ali mu ne dajala za jest in mu ne puscala razvijati svoje talente in hobije, pol nista naredila nic narobe.
Eni enostavno ne zivimo po kopitu sola, streha, partner, otroci. Vajin sin je verjetno en teh ljudi. Nic ni narobe z njim. Ce bi bil pa v kaki depresiji, bi se pa pomoje opazilo drugace kot po videnju v oceh. Ima nas puno, ki ne pademo v noben kalup.

Se mi zdi normalno, ce kot stars povprasas, ce se s kom videva, ce je na splosno zadovoljen v zivljenju, ce te ze zanima. Ampak vec kot to pa ni potrebe. Pa ko dobis odgovor, ni treba vrtat naprej. Vsak odrasel zivi, kot mu najbolj ustreza, upam. Jst odkrito povem, da odkar sva z bivso prekinla, niti pod razno ne iscem nove. Ce se pojavi slucajno ok, ce ne pa tut prov. Sem isto mal cez 40 in mam dost ljubezenskih igric. To pa ne pomen, da sem ves cas samski. Lahko sem tudi v kaksni vezi, ki pa se ne bo ravno razvila v zvezo dveh, ki bosta sla skup zvet in imela otroke in tega ne razlagam z razlogom, sploh ne starsem. Po vsem svetu je porast ljudi, ki enostavno ne cutijo, da morajo za vsako ceno imeti otroke. To je naraven pojav v casu blaginje. Boj za prezivetje pri vseh ni potreben in ta morebiti v nekaterih pogojuje tudi zeljo po potomcih. To zadnje samo ugibam, pac teorija.

Berem malo komentarje. Še dobro, da vaši predniki niso bili taki prekleti pametnjakoviči, kot ste vi. A veste zakaj? Ker vas ne bi bilo. Tako enostavno je to. Tako kot ne bo več naših potomcev, ker ste taki pametnjakoviči.

Včasih so bili šolani samo nekateri, najpametnejši in ti so vedeli, kaj rabi narod. Četudi ni bilo tehnologije, so imeli ljudje čudežna znanja,da so preživeli, vzgojili toliko otrok istočasno pa se še civilizacijsko in kulturo razvijali.

DAnes pa kontra. Sami pametnjakoviči, en pametnejši kot drugi. Pa cela EU gre s svetlobno hitrostjo v propad zaradi takih prekletih pametnjakovičččev zabitih na vsakem koraku, ko samo oni najbolj in edini vedo kaj je prav.

Od vse te zabitosti mi gre res že na bruhanje.

A veste, danes pravijo, če nimaš denarja, ne imeti otrok, bla bla bla

Kaj pa vaši lastni predniki, ki nič niso imeli, vsi so bili sužnji nekega gospodarja, veleposestnik, največ je bil posestnik.

Če bi vaši predniki tako prekleto pametnjakovičarsko razmišljali kot vi, se sploh nikoli rodili ne bi.

Meni na noben način ni jasno, zakaj so belci tako umsko zaostali.

Jaz te razumem. Imam enega sina, starega komaj 10 let in me je nekako strah, da ne bi imel otrok. Da je tako vsega konec. Tisočletja prednikov in moj sin zadnji. Žalostno.

Kot ne imeti otrok je, da tvoj otrok živi v pomankanju, da nima smisla v življenju, da je nesrečen. Ne razumem zakaj otroke siliti, da naj imajo otroke, če se jim vedno tako ne izide. Vsaka stvar je za nekaj dobra, nikoli ne veš zakaj je tako prav. Ni vedno najboljša izbira načina življenja ena sama in edina zveličavna in prava.

Ja in? Bi ti imelo težave, če nas pametnjakovičev ne bi bilo na svetu? Taf šit, pametnjakovičev nas je kar dost, bi nas pa bilo manj, če nas ne bi naši predniki podivjano štepali, tako da se njim zahvali tud za to. Edino, kar so imeli predniki pokazat za to, da niso bili pametnjakoviči, je obstoj nas pametnjakovičev, pa vedno več nas je. Zdaj se pa ti odloči, če je dobro, da so nas naštepali ali ne.

Meni je samo to čudno, da avtorica ves čas ponavlja, da je sin posebnega videza, da je intelektualc, popolnoma drugačen od ostalih.. kaj to pomeni, da je čudak? al kaj? Kakšen intelektualc? Kaj naj bi to sploh pomenilo?

Če je intelektualec, bo vlekel racionalne poteze, potem jasno, da ne bo imel ženske, še manj pa otrok. :))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

mene pa je pri pisanju s strani te avtorice posta zmotilo nekaj drugega: kva se ma pa ona sploh za ukvarjat s sinovim življenjem?? če je on na svojem, ker verjetno je, mu nima ona kej dirigirat glede tega a bo meu familjo al ne.  mogoče pa se je odločil de bo samski in de ne bo meu otrok. eni pač nimajo želje po otrocih s čimer ni nič narobe sej jih jz tud ne mislim met in jih tud mela ne bom. pa kva potem!! avtorica je neka starokopitna baba k se vtika v življenje svojih otrok brez potrebe. pa kva pol če ne bo babica. pa ne bo!! dandanes si velik parov otrok sploh ne upa več met že zato ker nimajo vsi stalnih, varnih zaposlitev, in če slučajno zgubijo službe nimajo otrok od česa žvet. in otrok ti ne morš dat kr stran tko k mačka al pa psa, se razume.  tko de avtorica se naj neha vtikat v sinovo življenje! kva jo briga kako on žvi, to je njegova stvar in ne njena, sej ga ne preživlja ona. on če bo rabil kakršnokoli pomoč od nje jo bo že prosil. sama pa se mu naj ne ponuja in fertik. meni je žal fanta, kakšno grozno mamo ma de se ona skos vtika v njegovo življenje. mir mu naj da že enkrat!! sej moje vrstnice majo tud vse večinoma svoje familje jz jo pa nimam pa jo tud mela ne bom. PA KVA POL.  vsak se zase odloči.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close