Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolhe

Bolhe

Kako se znebiti bolh v hisi??

Naspricala vse z biokilom, macku dala ampulo in jo dala ven iz hise da bo zdaj naprej zunaj. Psu dala ampulo, ne pustim ga v hiso vec. Vse prostore posesala, ocistila in pospricala pa se kr mi skacejo po nogah. ?

Sesaj in špricaj. Druge ni   🙂

Še to.   Tiste ampule so bolj tako, tako. Pas jima kupi.  Sem tudi jaz moji mrcini ampulo stisnu in se je veselo praskal naprej. Po montaži pasa, se je stanje po cca 4 dneh stabiliziralo.

Vse tekstilije vključno plišaste igrače preprat, še bolje pa zamrzit čez noč. Dač v zip vrečko in v zamrzovalnik…. Tako pocrkajo.

Kupi Frontline ali kaj podobnega. Psa in mačko pusti notri! Ko bodo šle bolhe na živali, se bodo zastrupile, pocrkale.

Pa menda nimate psov in mačk v stanovanjskih prostorih. Kaj pa koze in osle tudi? In svinje?

Odgovor na objavo uporabnika
319, 22.08.2021 ob 17:24

Kako se znebiti bolh v hisi??

Naspricala vse z biokilom, macku dala ampulo in jo dala ven iz hise da bo zdaj naprej zunaj. Psu dala ampulo, ne pustim ga v hiso vec. Vse prostore posesala, ocistila in pospricala pa se kr mi skacejo po nogah. ?

Svež pelin zmečkaš med prsti, poliješ z vročim jabolčnim kisom ,počakaš,da se ohladi in nato našpricaš mačka,psa,…

Deratizacija, čisto nič drugega. Živali k veterinarju, da jih oreng očistijo, nato ampule. Če boš dosledna, bodo živali lahko se notri. Mislim, dopusčate, da pride do takega stanja, pol pa flik živali ven.

Bolhe se razmnožujejo hitreje kot ti vdihnrš. Š0e najmanjše režice so za njih blagostanje, poleg toplih in vlažnih predelih, kot so preproge, blazine, postelje, kjer se giblje zival. Je pa dejstvo, da je na živali le 5-10 posto bolh, 90-95 pa v okolju, kjer se nahaja zival. Torej, če ima žival bolhe, jih je v stanovanju ogromno. In je treba v prvi vrstibodstraniti ličinke, predno vaš bodo začele bolhe grizti.

Preperi vse cote, debelih oz. tam kjer sta ležala, pa deratiziraj, če je tako. V nasprotnem bo jalovo delo.

In kaj boš sedaj, navadila si jih biti notri, tudi pozimi, a zdej bosta zato, ker ti predhodno oz. preventivno nisi poskrbela, pozimi zunaj zmrzovala, ker nista vajena? Probaj sama iz toplega na mraz, tako, da se vživiš. Ce si imela kdaj uši, a si zunaj spala??

Hvala za odgovore. Zivalice pa nisem dala na mrzlo se vseeno imajo vstop v garazo. Samo v zgornje nadstropje ne.

Odgovor na objavo uporabnika
319, 22.08.2021 ob 20:54

Hvala za odgovore. Zivalice pa nisem dala na mrzlo se vseeno imajo vstop v garazo. Samo v zgornje nadstropje ne.

Aja, pol pa vredu. Sam ne pozabi jih v garaži. ??????

Drugače imaš sedaj idealen čas za deratizacijo, da ti prebudijo stanovanje + garažo, ker je treba pa ur luftati in ta čas bi pa tudi živali morale biti zunaj, vi pa v prostoru, kjer se živali niso zadrževale. Ker verjetno niso nile po celem stanovanju, torej ležale, spale, počivale. Bolhe se zavedajo se v najmanjše špranje. Ki jih ti morda sploh ne opaziš. Če skačejo po tebi, je že kriza. Ce imaš preveč denarja, pa pač kupuj biokil oz. izgubljaj živce, ko te bodo spet ‘zgečkale. Leks podjetje, Zaloška so ok. Če si iz Lj.. (Aljoša, če je še tam).

Pred dobrima dvema mesecema sem imela situacijo podobno tvoji.  V nekaj prostorih polno bolh, ki so mi skakale po nogah. Strupiti nisem hotela, pa sem probala s pršenjem nerazredčenega kisa za vlaganje. Videti je bilo brezupno, bolh vse več, premikala sem se le še s pršilko v roki in pršila po svojih  nogah in vsepovsod, kjer sem opazila bolhe, predvsem po tleh. V približno desetih dneh sem bolhe na ta način odpravila. Potrebuješ le dobro pršilko in liter ali dva kisa za vlaganje.

Kako se ti še ni posvetilo, da ti rabiš ampulo.

Špricaj z biokillom po bolhah. Edino pomaga.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close