bolha
Ali pošiljate stvari, ki jih prodajate ali podarite na bolhi po pošti?
Jaz ne! Zadevo je treba zapakirati v škatlo odpeljati 4 km stran na pošto kjer rabiš še pct in plačat poštnino!
Pa sej nism na glavo padla! Bom mela delo, z pakiranjem vse skupaj mi bo vzelo minimalno časa pol bom pa še poštnino plačala da bom neko stvar podarila.
Kako pa reagirate če kdo #gliha# za kakšno stavr, ki jo prodajate po že tako nizki ceni on pa bi še nižjo. Jst običajno zelo hitro zaključim da je cena kakršna je in če ni ok ima še veliko drugih oglasov…. Lahko pa kupi novo bistveno dražje.
Ja ampak iz strani tistega, ki podari recimo. Imam na bolhi par stvari, ki so jih otroci prerasli. In že spet se je najdu nekdo ki misli, da bom pošiljala po pošti. Stvari niso majhne ker gre za opremo niti lahke. A zej če nekaj podarim ali prodajam za 10 e naj mu še pošiljam po pošti zgubljam čas z pakiranjem se grem testirat, da bom lahko nesla na pošto in plačam poštnino….
Štekam, da noben ne bo hodu nekaj iskat iz druzga konca slo, pač poiščeš zadevo bližje. Sam ne razumem pa kako lahko nekoga fehtaš, da ti stvar pošlje po pošti in si s tem dela še stroške če ti že tako ali tako nekaj podari.
Pošljem – če mi vnaprej nakažejo plačilo + denar za poštnino + moje stroške za pošiljanje. To je bilo do zdaj 1x. Sicer se dobimo kje blizu delovnega mesta ali pri kakšni trgovini, kjer si lahko ogledajo in prevzamejo.
V ceno ponavadi vračunam cca 5 do 10% za pogajanja. Več kot to ne odstopam – in to tudi povem, če kdo vpraša. Sicer mi je pa kultura glihanja čisto simpatična in lahko se gremo to igro. Saj jo znam igrati.
Če kdo poskuša s čisto nerealnim izsiljevanjem, dobi enako nazaj – ko mi kdo npr ponudi 50% oglaševane cene, mu povem, da je šla cena ravno za 30% in lahko dobi zdaj nekaj popusta…
Pošiljam tudi po pošti, ampak manjše in lažje stvari npr. ram-e, knjige, igrače, CD-je… Poštnino v tem primeru priračunam. Ne pošiljam po povzetju. Večinoma pošljem in mi potem pošljejo denar ali nakažejo na trr. Do sedaj so mi še vsi plačali, sem pa morala ene parkrat tudi še malo potelefonirat/zatežit. Prodajam pa malenkosti, tam do 20 eur. Kar je več, samo osebni prevzem.
Forum je zaprt za komentiranje.