bolgarija
Tam je cel kup teh trgovin tako, da imaš kaj kupit. Veliko zlatarn ma vsega. Ne vem točno koliko denarja sem porabila. Okrog 300 eur s tem da sva jedla zunaj, vsak večer pijača in sladoled v mc donaldsu, veliko sva bila okrog in tu so vštete tudi moje obleke, ki sem jih privlekla domov.
Ni problema žuraš pol bolj poceni. Žur je. So diskoti na obali. Nisem bila v nobenem le zunaj sva bila ter se smejala kurbam kako se ponujajo.
Drugače sem pa kat edini spominček prinesla domov tradicionalne bolgarske začimbe in v nessebarju sem kupila majhno slikico tiste tradicionalne vasi z hišami.
Pravkar iz Bolgarije. Sicer z otroci…….Avtobusni prevoz je res cenejši, ampak mi smo poslušali nasvet in si že prvi dan rezervirali taksista. To je zelo ugodno in boljše kot najem avtomobila – saj lahko spiješ kakšno pivo. Drugače pa so zelo strogi glede šoferjev v rožcah.
Mi smo imeli bogato izkušnjo, ker nas je naš taksist vozil k njemu domov na kosilo ali večerjo. Tega ne smete zamuditi. Tam srečaš vse sorte ljudi in je pogovor zelo zanimiv.
Cena za našega celodnevnega taksista z vsemi čakanji in nasveti za ugodnejši nakup + kosilo za 4 ( Kosilo čista fantazija ) je bilo 80 levov. Torej!!!!
Če ne greste samo plesat je zelo lep obisk Balčika. Botanični park ( malo sence paše ) in obisk Kaliakre. Priporočam obisk muzeja v Varni in nekaj za mularijo – piratska bitka. Tri večje jadrnice se med seboj obmetujejo z polnimi vrečkami vode. Pravijo, da je za otroke – bla bla…bolj smo noreli ta stari.
Forum je zaprt za komentiranje.