bolgarija
Prosim za nekaj informacij glede Bolgarije.Tema je že bila obdelana nekajkrat .Skupina približno 5-8 na žalost samih fantov gremo okoli 10.8 v Bolgarijo .Ne bi želeli potovati z lastnim avtom.Kaj nam priporočate glede prevoza.Drugače nas zanima pa vse.Kam iti (Burgas , Varna…), cene hotelov , privatnih sob , pivo!!!, hrana in tako dalje.Prosim koga , ki je bil pred kratkim , da piše na naslov sebivanusa@butn.net
Ta teden sem prišel iz Bolgarije, bil sem z letalom v hotelu 4* in sicer v Varni. Hotel je bil full urejen in lahko bi rekel, da so 4* kar realna ocena. V hotelskem predelu je urejeno in že gneča za ta čas, tako da bi v avgustu kar težko našli kakšno sobo brez prejšnje rezervacije. Nikjer nisem videl kakšnih privatnih sob!
Najudobnejši in najhitrejši je let z letalom.
Uživanje hrane vsekakor priporočam v boljših restavracijah v hotelskih naseljih, cene pa so: pizza , ribe, lignji okrog 5 levov, pivo 1-2 leva, zelo nizke cene, kjer pa ni toliko turistov pa so cene tudi pol nižje. 1lev =120 sit.
Pravijo, da je Bolgarija najcenejša evropska država, izkoristite še to čimprej, ker je vsako leto vse dražje.
za mlade priporočam collegium
http://www.collegium.si
LP Urban
Ob vecerih se skoraj pri vsakem hotelu kaj dogaja, diskov je ogromno in bolj živo je ponoči kot podnevi, baje pravijo, da je Bolgarija druga Ibiza, le da so cene nižje v Bolgariji. Plaže so super-peščene oz. zelo droben prod kot pesek, in na soncu zelo vroč, pazi opekline na nogah!!!!
17 km iz centra Varne je velik vodni park, tam nisem bil ampak je že od zunaj lepo urejeno tako da se splača iti pogledat.
Tudi za gokarte sem slišal, da so nekje v Varni(dobil sem namreč letak)!
Vse izkoristi , ker so cene res zelo nizke!!
Moj brat je šel včeraj v Bolgarijo za 52.000 + 9.000 letališke takse, z letalom z Brnika za en teden v hotel (N/Z), so jim zrihtali v agenciji Thalata. Cene so zelo nizke, pivo je baje največ do 150 sit (v diskotekah okrog 200 sit), večerja za dva baje ne pride več kot 1500 sit…tako da se ti pomoje ne splača vzet polpenziona. Za ime hotela ne vem, je pa 3*, lp
Ja tko je mi smo se odločili za agencijo Hejj (podružnica Kompas) in gremo 2.8. za 14 dni! Sorodniki ki vsako leto dopustujejo so nam rekli enako pivo cca 2 leva, … itd. Vsekakor se splača vzeti samo NZ ker je dol tok čip da …! :)) Gremo na sončno obalo čist nov hotel(letos odprli vrata) :)))!
Poglejte še maolo na relax, Globtour ma pa ful zaseden pa duho dragooo!
Če kdo še kej ve nej pove …….
Aja pa taksi je tut ful pocen tko da lahko žuramo brez omejitev kjer kol, kadar kol, pa še ugodno ;))
Pozdravljeni!
s fantom sva bla konc junija v bolgariji na zlatih peskih. Kar se tice cen sva midva pricakovala ful cenejso ponudbo, ampak majo podobne cene kot pri nas. Cene se vsako leto za 30 % zvisajo. (glavni investitorji so nemci-to vse pove) Res je da se da dobit pocen, vendar je spet vprasanje kaj dobis. Tko da midva sva najraje jedla ribe, ker so ble najbolj ziher varianta. Ker dajo v vsako hrano eno zacimbo, ki je po najinem okusu, bolj pokvarila kot pa izboljsala hrano. Zabave je dost, diskacev tud. Odkrila sva tud ulico, kjer se ponujajo domacinke. Oziroma se ne ponujajo amapk “napadajo”. Ampak je pri njih pravilo , da starejsi si, bolj si zanimiv. Zato kaksni mladci (do 30) niso prisli v postev. Moj so zanimivi nad 50. Drugac je pa cena 50 eurov za komplet uslugo, pa se ona zrihta sobo.
Kar se tice vode-pri hotelih so bazeni, vendar z mrzlo vodo (do 20 stopinj), vodni park, ki ga je omenil nekdo zgoraj-je zanimiv , vstopnina je 25 levov (1 lev je 130 sit), voda pa 18, 19 stopinj. Tko da midva sva ga sam od dalec gledala. Taksijev v samih zlatih peskih ne rabis, ceprav jih je dost. Ce greste recimo na izlet v varno je drazje s taksijem kot z avtobusom, sam s tem da v taksiju sedis, na avtobusih je pa ponavad guzva.
Ce se koga kaj zanima pa naj vprasa.
P.S.: o cenah privat sob pa nimam pojma, ker midva sva sla z globturjem.
Oh, nepozabno. Takoj bi šla še. Poceni, sem imela problem kako zapravit ves denar:) Pol litra piva na obali zaltih peskov je 2 leva, koktelji so od 4-5 levov, pizza margerita mala je 4,5 levov, druge vrste velikih pizz pa so okoli 7-8 levov, špageti okog 7 levov. Drugače so na kupu vse mogoče restavracije od kitajske, italijanske, indijske, kebaba do mc donaldsa na plaži. Ne moreš bit lačen. Ljudje so zelo prijazni čeprav ne znajo vsi angleško a se trudijo in se jih da tudi kar veliko zastopit, če govorijo v bolgarščini in zelo počasi. Kar so mi povedali je Varna kar živo mesto ponoči. Če te še kaj zanima pa vprašaj.
Lansko leto smo bili v Golden sand’s. Zelo priporočam za mlade in mlade po srcu. Tako poceni se ne je in pije daleč naokoli 😉 , Najbolje je vzeti samo NZ , če kateremu ne bo všeč začimba ,ki jo ampak res dajo vsepovsod je KOPER 😉 pač samo rečeš “NO KOPER” in bodo ze razumeli 🙂
Za shoping pa priporočam Varno , cene so dosti nižje v primerjavi z golden sand’s odaljenost cca , pol urce z avtom. Tako prijaznih ljudi že dolgo nisem srečal , v primerjavi z HR obalo so prava premija. Lp, A
Forum je zaprt za komentiranje.