Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bolgarija z avtom

Bolgarija z avtom

Nameravam poleti z avtom V BG pa me zanima če je kdo že bil,izkušnje ipd….

ja
jest sm bil predlani in tri leta nazaj…
kaj te zanima?
glavne ceste so vzdržne(slabše kot pri nas, a bolje kot npr. v Albaniji )…
naprimer take so kot v srbiji in črni gori…
folk je uredu izven mest… priporočam mesto balčik(in okolico) na obali črnega morja… pa veliko tarnovo…

aja prevozil sem enkrat celo obalo(sm šel iz turčije v romunijo) drugič pa preko bg-sofije-velikega tarnova do obale…

lp jure

oj!

dobra zadeva! mimo guche v bolgarijo na morje & nazaj mimo CG in cele exYU obale 🙂

v srbiji se malo pazi policajev, ki sredi noci merijo z radarjem. mal se da zdilat, ce so/si kul 🙂
na meji srbija-bolgarija moras placat 2 (ne vem kirih enot) za razkuzitev avta?! 🙂
in potem se – direkt na meji – placas cestnino. kamor bos rekel, da gres, do tja bos mogu placat cestnino (do crnega morja nekej cez 30 eu ?! ) vsaj nam se je tko zgodilo – krneki!

pa se neki..
ce si v bolgariji vec kot 48 ur (se mi zdi), moras met potrdilo, da si nekje spal, ker drugac te lahko spet oglobijo. nam sicer niso tezili (smo spali a la playa), ampak enkrat drugic pa je carinik prtezu.

crno morje je kr ql. sicer je res orto masovni turizem z zadebeljenimi svedi+svedinjami&anglezi+anglezinjami, ampak za mimogrede je ok 🙂

LPg

Pusti se ( za minimalno plačilo ) povabiti domov na kosilo ali večerjo. Super doživetje.

Pazi pa na avtomobil, ker jih imajo tam “zelo radi “; celo tako, da si zlahka prisvojijo tudi tvojega.

Jaz sem bila v Bolgariji samo na poti v Turčijo. Če boš potoval poleti vzami v zakup, da bodo na mejah kar precejšnje kolone, ker se Turki iz vse Evrope (Nemčija, Belgija, Nizozemska) vračajo na počitnice domov. Na hrvaško-srbski meji se da temu izogniti tako da greš preko Bosne. Na srbsko-bolgarski meji pa pač čakaš. Kot je bilo že napisano plačaš cestnino, leta 2002 je bilo 5$ za dezinfekcijo avtomobila pa mislim da je bilo še 5$ za neko servisno knjižico.

Ceste so pa bolj tako-tako, pa oznake (smetokazi, kilometrske razdalje) tudi…

Jaz sem bil s kolegi lani avgusta .Smo šli z starim puntom super zadeva .Priporočam sunny beach če greš žurat drugače pa izberi kakšno manj turistično mesto.Vse je blo brez problema, razen če boš z novim merđotom dol pelau.Če maš še kakšno vprašanje kar vprašaj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close