Bolgarija ali Tunizija
Bolgarija je najbolj zaželena v glavni sezoni, saj je lahko junija ali septembra že premrzlo(predvsem morje), Tunizija pa do konca junija, pa potem v septembru, v glavni sezoni pa precej vroča.
V Tuniziji ni veliko zabave, v glavnem si v resortu, greš lahko individualno naokrog, če ti to leži, lahko vidiš drug svet, puščavo, kamele…
V Bolgariji pa je ravno obratno, zabave(Sončna obala) kolikor želiš in karkoli želiš. Skoraj ni da ni. Če je bil kdo v Španiji LLoret de Mar, vidim malo podobnosti. Le, da so v Bolgariji cene veliko nižje.(vsaj bile so).
Te dve državi se tako razlikujeta, da primerjave skoraj ni. Odvisno od posameznika kaj želi početi na dopustu, kaj mu je prednostno.
Pojdite v Bolgarijo – pa ne žurat madona – to lahko v vsakem diskaču narediš!!!!!
Je ogromno lepot v Bolgariji. Peljite se v notranjost ( ne z agencijo ), lahko rentate, ampak so cakoti prav picajzlasti in težijo. Boljša varianta je najeti taksi za več dni.
Za smešno ceno smo marsikaj videli in doživeli.
Tunizija lahko počaka.
Vsekakor priporočam Tunizijo. Bolgarija je na Balkanu in temu primerno je vse kar sodi zraven. Hoteli z dosti blišča, vendar balkanski. Tunizija je pravo nasprotje, mogoče še bolj ciganska, vendar se je potrebno zavedati, da si vseeno v Afriki. Tudi takrat ko te streže natakar, ki je bolj zamazan od avtomehanika, si rečeš, to je pa Tunizija in tako pač tukaj je. Prebivalci so v svoji prisrčnosti in preprostosti prav simpatični, dežela ima na miljone stvari vredih ogleda, če si pripravljen riskirati za hotel z 4****, pa tako ali tako živiš kot v raju. V nasprotju z Bolgarijo, kjer domačini v do popka odprti srajci s kosmatimi prsmi, preznojeni in upognjeni pod težo lažnih zlatih verižic komaj čakajo kako te bodo opetnajstili. Bolgari pač prav tako kot naši sosedje Hrvati vidijo v turistih žrtev, katero je potrebno čim bolj izžeti, ji pobrati čim več denarja in jim za to nuditi čim manj. Res je sicer, da tudi Bolgarija premore veliko zanimivosti, a kaj ko jih tržijo balkanci. Kar se mene tiče BOLGARIJA NEIN DANKE!!!!!
Tole z Bolgari je malo za lase privlečeno jaz takih izkušen nisem imel pa sem bil že trikrat v Bolgariji, je pa res do mi je zmanjlal ruzak s plaže. Sicer še nisem bil v Tuniziji, mogoče bom še šel vendar ne za več kot 7 dni, ker naj be bi bilo kaj za početi, omejen si na hotel in to je to. Ni večernih sprehodov kot smo jih mi vajeni, ležanje okoli hotelskih bazenov mi ne diši preveč. No pa lepo se imejta kamorkoli se bosta odpravila.
No, tudi jaz sem imela v Bolgariji dobre izkušnje(to pomeni, da ti je kdo prijazno kaj dal, čeprav od tebe ni imel nič v smislu denarja) in kot sem že omenila v prvem postu, državi in ljudje so tako različni, da ne moreš primerjati. Tole wormsovo pisanje mi pač precej diši po nacionalizmu, no, vsak ima pravico do mnenja…
Se strinjam z optimistko, tudi jaz imam same dobre izkušnje z Bolgarijo.
Poleg tega pa ne vem, kaj miha piše, da v Tuniziji nimaš kaj za delati???!!!!! WTF??
Tam sem bila 12 dni – od tega sem ravno 3 cele dni preživela na plaži!! Videt je vsepovsod kaj zanimivega – če le nisi omejen na svojo nevednost. Se pač prilagodiš – namesto celonočnega nalivanja s poceni alkoholom (Bolgarija), pač kadiš šišo in piješ metin čaj (Tunizija). Sem probala eno in drugo in vse mi je bilo všeč! Kako že pravijo…
when in Rome, do as the Romans do…. :))
Sorry če me kdo ima za nacionalista, navedel sem samo 100% dejstva. Čisto nič nimam proti Bolgariji in njenim prebivalcem, ampak tako kot sem napisal pač je. Dejstvo je da je Bolgarija na Balkanu in, da se tam živi in dela v skladu s tem. Tudi Tunizija je daleč od mondenega turizma, ampak vprašanje se je glasilo ali Tunizija ali Bolgarija. in moje mnenje je, da je Tunizija pa daleč pred Bolgari, saj se z turizmom ukvarja že 50 let, Bolgari pa 10 let. Vsekakor pa se vsak posameznik odloča, kje bo preživel dopust.
Mislim, da sploh ni važno koliko let se nekdo ukvarja s turizmom, dejstvo je, da se Bolgarija bolj malo, saj tam imajo hotele le tujci, po desetih letih jih šele predajo Bolgarom. Zaposleni tam so pa seveda domačini. Še vedno pa trdim, da sta to povsem različni deželi in se jih ne da primerjati in črno belo reči tja, tja pa ne. Kakor komu paše in ravno to raznolikost je po moje hotel izvedeti kdor sprašuje. No, jaz sem v obeh državah doživela samo lepe stvari…
Forum je zaprt za komentiranje.