Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Bolezen/zavod/zaposlitev

Bolezen/zavod/zaposlitev

Pozdravljeni,

bom poskušala opisati na kratko. V lanskem letu se je po očitno dolgem stresnem delovnem obdobju pričelo vse skupaj resno poznati na mojem zdravju. Poleg parih ostalih težav so najhujši in omejujoči epileptični napadi. Zdravniki težave niso odkrili (izvora), dobila sem terapijo (torej zdravila) in za nekaj časa so se težave umirile. Vendar pa me delodajalec ni želel več imeti zaposlene in sem dobila odpoved (urejeno tako, da se je zanj dobro izteklo).

Na zavodu o svojih težavah kljub zdravljenju nisem povedala, ker sem se bala kaj bo (pravkar sem na ˝lep način˝ ostala brez službe)…sem se zgolj prijavila in izkoristila tiste mesece nadomestila, ki so mi pripadali. Zdravje se je žal poslabšalo…zadeva ni nedolžna in preko nobenega zdravniškega pregleda s tem ne bi mogla iti. Ja vem, žal se človek šele ob takih težavah začne zavedati kako dragoceno je zdravje in kako dragocen je sam sebi, prej misli le kaj mora in na vse druge okrog sebe.

Toda kaj pa sedaj? Bojim se, kako bo, če bom na zavodu povedala, da sem za svoje delovno mesto pravzaprav nesposobna:

– lahko zahtevajo zdravniške dokumente oz. vpogled?Imajo to pravico? Potem bi npr. videli, da se je bolezen začela že dosti prej. Bi lahko v takem primeru zahtevali vrnitev nadomestila? Ali bi ta meni v vsakem primeru tako ali tako pripadal, saj sem drugače izpolnjevala vse pogoje.

– naj kar preprosto rečem veste ne morem več opravljat takšnega dela? Saj ga res ne morem. Moje možnosti so se totalno zmanjšale, saj ne morem niti avta vozit več.

– se naj preprosto kar odjavim brez navedbe razloga?Je to mogoče?Mislim, da trenutno nima nobenega smisla, da sem prijavljena, še zdravi in povsem sposobni ljudje ne dobijo dela. Kaj bom jaz, dokler se bolezen ne umiri?

Hvala za kakršenkoli nasvet,

Anja

Res nihče ne ve nobenega odgovora?

Se pravi sedaj nisi zaposlena? Si sedaj prijavljena na ZRSZ? Ali še prejemaš denarno nadomestilo? Ali morebiti prejemaš socialno pomoč od CSD? Če je odgovor da, potem moraš jasno ostati prijavljena na zavodu. Tudi če je odgovor ne, se ne rabiš odjaviti iz zavoda, te bodo že oni, če se ne boš javljala na njihove pozive. Ni jasno, v čem točno je problem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close